Nnywellness.com

Hvordan angi øverst døde i midten på en 1990 Oldsmobile Cutlass Ciera


Angi øverst døde i midten eller TDC din 1990 er Oldsmobile Cutlass Ciera en viktig del av mange forskjellige prosedyrer du ønsker å utføre på bilen. Angi tidspunktet, endre distributør eller fjerne ventil-tog er eksempler på fremgangsmåter som krever bruk av TDC. Øverst døde i midten er det høyeste punktet stempelet når både eksos slag og komprimering slaget, men begrepet ofte refererer til plasseringen av stempelet på komprimering slag. Dette er en jobb som krever hjelp av assistent.

Instruksjoner

• Sett bilen i nøytral og sette på parkeringsbremsen. Sette klossene under bakhjulene å forhindre bilen fra å rulle bakover.

• Løsne coil ledningen fra center terminalen i Distributør cap ved å trekke det av distributør, og malte den på blokken med en genser ledning, klipping en ende av en genser kabel til coil ledningen og den andre enden til en god grunn - noe som ikke rusten eller plast. Hvis bilen din ikke har en distributør, koble den små wire elektriske kontakten fra coil pack i stedet og fjerne tennpluggene ved skru dem i en teller urviseren.

• Finn det fremste tennplugg hullet - det er den ligger langt passasjersiden på en fire-sylinder motor, passasjer side bak hvis det er en 2,8 L eller 3.1L V-6 motor og foran passasjeren side hvis det er en 3,3 L eller 3,8 L motor. Hold fingeren over nummer én tennplugg hull. Har din assistent slå veivakselen i klokkens retning med ratchet og kontakt, festet til bolten som er koblet til midten av den nedre stasjon belte skivene på veivakselen.

• Føl lufttrykket bygge under fingeren kommer fra tennpluggen hullet. Dette angir stempelet nærmer seg TDC fordi stempelet presser luft ut av sylinderen som det nærmer seg TDC. Har din assistent stopp snu veivakselen når timing merkene på skivene er justert. Timing merkene er hakkene på platen stikker ut ved den Veivaksel skivene. Hvis det er ingen timing merker stede, stoppe å slå veivakselen plast penn inn tennpluggen hullet og holder det fast så det ikke faller inn i sylinderen. Stigende stempelet vil presse pennen opp som det kommer til toppen av streken. Når dette skjer har du nådd TDC. Hvis du tilfeldigvis omgå timing merkene, slå Veivaksel to komplette klokken revolusjoner før tidspunktet merkene er justert.

• Bestemme TDC for gjenværende stempler ønsker du ved å slå veivakselen i klokkens retning. Aktivere en halv sving på firesylindrede motorene eller en tredjedel slå på sekssylindrede motorer. Dette vil få TDC for neste sylinderen. Gjenta dette for hver sylinder.