Nnywellness.com

Salt luft beskyttelse for kameraer


Salt luft beskyttelse for kameraer

Knipser bilder av havet er en morsom måte å fordrive dagen, men salt kysten luften kan skape kaos på sensitive deler av et kamera. Hvis du bruker en manuell kamera eller en digital modell, er begge typer mottakelige for miljøskade. Fuktigheten i luften kan hemme kameraets ytelse, sand kan finne seg inne kameraet kroppen og salt virker etsende på metall. Følgende forholdsregler vil redusere sjansene for skade utstyret.

Forebygging

Forebygge eksponering å salt luft er den beste beskyttelsen for et kamera. Bær den i en vanntett pose som er tårer eller hull slik at fuktighet ikke sive inn. Sett noen poser med silica gel i posen til å absorbere fuktighet. Du kan kjøpe en vanntett sak, som også kalles "vanntett bolig" - at du lar på kameraet mens du skyter. Noen plasser kameraet i en plastpose, skjære hull foran rote objektivet gjennom det, og ta bilder sånn.

Dårlig vær

Stopp skyte bilder hvis det begynner regner eller snø. Salt atmosfæren er allerede en trussel mot kameraet uten ekstra nedbør. Slike forhold er ofte ledsaget av vinden, som kan blåse sand og skitt i utstyret. Ekstreme temperaturer også må vurderes: kameraer er følsomme for ekstrem varme og kulde, så hvis du fotograferer lengre i høyden av sommeren eller døde av vinteren, risikerer du å skade enheten.

Objektiver

Beskytte objektivet ved å bruke en UV eller takvindu filter og en linse-adapter. En UV eller takvindu filter er et glass-objekt som er knyttet til fronten av objektivet og fungerer som en buffer mot elementene. Filteret må knyttes til linsen med en linse-kortet, som er en liten, fat-formet element som slips over objektiv mekanisme - "armen" som stikker ut fra fronten av kameraet.

Rengjøring

Rengjøring kameraet mens du tar bilder og etterpå er en annen beskyttende tiltak. Bære linseklut og en myk, mikrofiberklut med deg i en liten, forseglet plastpose å holde dem tørre. Tørk ned kameraet kroppen hver time som du fotograferer, og rense med vev for å hindre rusk fra samler. Når du kommer hjem, fukt en annen mikrofiberklut med rent vann og tørk grundig alle kameraets overflater bortsett fra objektivet. Følg instruksjonene i kameraets brukerveiledning om hvordan å rense.