Nnywellness.com

Hvordan bygge en 350 liten blokk motor


Hvordan bygge en 350 liten blokk motor

Ringer Chevrolet banebrytende liten blokk mest populære V8 er nesten utover påstand. I kontinuerlig produksjon i flere tiår, var Chevy's cam-i-blokk ("støtstangsmotorer") kraftpakke ikke lenge siden tenkt som en dinosaur, dømt til å bli erstattet av noe mer sofistikert. Men klassiske små-blokken aldri forsvant, det utviklet seg til GM'S awesome LS1-serien V8. I tillegg produserer GM ytelse ettermarkedet divisjon fortsatt gamle skolen små-blokken motorer ("Kasse" motorer) for salg til hot-rodders og restaurering entusiaster. Enten du gjøre søppelplass kravlesøket for maskinen eller starter på nytt med nye deler, er himmelen fortsatt grensen for denne eviggrønne motoren.

Instruksjoner

Bygge motoren

• Start med en ettermarkedet jern blokk fra Motown ytelse, GM ytelse, Dart, Merlin eller andre produsenten som du velger. Selv om det er kostbar, ettermarkedet blokker som disse er langt sterkere enn de opprinnelige GM støpegods, har tykkere sylinder veggene for økt slitestyrke og flere potensielle forskyvning og pre-ryddet for en stroker Veivaksel.

• Installere en 4340 smidd stål Veivaksel med 3.75 tommers slag (tilgjengelig fra Lunati og Callies), 6 tommers smidd stål kobler stenger (tilgjengelig fra flere produsenter) og et sett med smidde aluminium, senket stempler designet for å gi et 8.5:1 komprimeringsforhold 67 cc forbrenning kammer størrelse. Vurdere å kjøpe et sett med salpeterholdig eller turbo-spesifikke stempler som har tykkere kupler bedre tåle høy sylinder press.

• Installere et sett med jern hoder med omtrent 227 cc volum inntak porter (flyter omtrent 300 cfm luft), en 67 cc forbrenningskammer, 2,08 inntak og 1.60 tomme eksos ventiler. Bruk fosfor bronse ventil guider og Inconel materiale eksos ventiler. Flere produsenter gjør hoder langs disse linjene, inkludert Brodix, verden produkter og Dart. Har lederne maskinert for å godta kobber tetningsringer og installere ringene.

• Installere en hydraulisk roller kamaksel med minst 236 grader av varighet (innsug og eksos) på 0,50 Heis, 0.377 inches av heis lobes og en 115 grad lapp separasjon. Bruk standard 1.7:1 full roller (roller tips og rullelager) rocker armene og et sett med full løpet spec fjærer og holderne for å håndtere belastningen.

• Bruke en tilpasset bygget aluminium/sheetmetal manifold med bestemmelsene for drivstoff injeksjon eller en standard rase-spec forgasser, ett fly manifold med kortest mulig løpere. Hvis bruker en carbureted manifold, må ha det for å godta drivstoff sprøytebrukere. Benytte en av de mange ettermarked bensininnsprøytning/ignition systemene tilgjengelig for denne motoren, som de som produseres av Elektromotorisk, Accel eller Holley.

• Bolt på et sett med egendefinerte rørformede rustfritt stål overskrifter for å godta et par turboladere. Bruk et par turboladere med en 72 mm vik. Turbo produsenten og design detaljer er opp til deg. Vik er det til slutt avgjør makt. Rør turbolader utgang luften gjennom største intercooleren som passer i bilen.

Tips og advarsler

  • Denne grunnleggende kombinasjonen bør gi ca 1000 hestekrefter på pumpe gass og over 1400 hestekrefter på rase gas eller propan.