Nnywellness.com

Infrarødt lys vs mobiltelefon


Infrarødt lys vs mobiltelefon

Infrarød (IR) elektromagnetiske spekteret brukes for trådløs kommunikasjon. IR-sending også brukes i medisinsk teknologi, for imaging (i natt visjon eller overvåking kameraer), og elektroniske enheter som mobiltelefoner, TV fjernkontroller, PDA-er og bærbare og håndholdte datamaskiner. I dag, tre trådløs media (modi for overføring) brukes ofte: IR lys, radiofrekvensstråling og lydbølger, ifølge Netrino LLC, et programvarefirma som utdanning. To første brukes i mobiltelefoner.

Infrarød teknologi

Infrarød (IR) bølgelengde er ca 900nm. De fleste protokoller for overføring av data i dette spekteret tillater mellom 4 og 120 kbit/sekund. IR-overføring er kort rekkevidde (ca 1m), sammenlignet med andre typer radiobølger--en potensiell ulempe. Det er også en fordel. IR-signalet slippes i en smal membran av lys og med svak signalstyrke, det er litt forvirring om hvilken enhet kommuniserer som. Også minimeres farene ved forstyrrelser eller avlytting.

Mobiltelefon-applikasjoner

Mobiltelefoner er utstyrt med USB IR-porter
IR lys brukes i mange mobiltelefonmodeller for å overføre data mellom enheter. Anvendelser av IR bruker er utskrift av dokumenter, koble til et nettverk, utveksle visittkort og synkronisere bøker på to enheter. Ifølge Phone Scoop krever de fleste datamaskiner en USB IR-adapter til å kommunisere med en telefon via infrarød. I tillegg smartphones kan kontrollere hjem audiovisuelle enheter bruker IR, men kan kreve tredjepartsprogramvare. IR-teknologi kan koble telefonen til en datamaskin slik at datamaskinen kan bruke telefonen til å gjøre en tilkobling til Internett eller for synkronisering. Det kan også brukes til å utveksle informasjon (f.eks adressebokoppføringene, kalenderhendelser) med andre telefoner eller IR utstyrte skrivere. IR har begrensninger, men: mobiltelefoner er fortsatt ikke utstyrt med IR-kameraer for å bestemme hvilke sektorer biff er tastier enn andre.

Bransjestandarder

Infrared Data Association, et konsortium av 150 selskaper, ble grunnlagt i 1993 for å fremme standarder for point-to-point IR-kommunikasjon. Ellers kan selskaper har utviklet sin egen proprietære IR-teknologi. Ifølge sin formålsparagraf støtter IrDA en frittstående point-to-point bruker modellen og program i et bredt spekter av apparater, databehandling og kommunikasjonsenheter. Protokollen for IR-overføring kalles IrDA. Netrino rapporterer at IrDA Data, som har en synkron 4 Mbps alternativet, er bosatt i ca 50 millioner bærbare datamaskiner, skrivere, håndholdte PC, PDA og andre elektroniske enheter. IrDA er en eldre, godt etablert standard, mange leverandører er tilgjengelig og inkludert IrDA-maskinvare og programvare er lav. IrDA er en fordel der for mye forstyrrelser gjør radiosending unfeasible.

Rival Bluetooth-teknologi

Bluetooth har erstattet IR på nyere mobiltelefoner.
Sammenligning med IrDA er Bluetooth en standard som bruker radiosignaler i 2,4 GHz-frekvensen. IrDA var hovedsakelig fortrengt av Bluetooth trådløs kommunikasjonsprotokollen i løpet av 2000-tallet, men mange enheter fortsatt bruke IR-overføring. IR har maksimal overføringshastighet 4Mbps sammenlignet med Bluetooths samlet 1Mbps. Bluetooth har lengre rekkevidde siden den bruker radiobølger i stedet for lys, rapporterer Phone Scoop. Bluetooth sender inntil 100m unna, sammenlignet med 1m for IrDA. Bluetooth er multipunkt og omni-retningsbestemt, mens IrDA point-to-point og smale-vinkel (30 grader). Fordi Bluetooth-aktiverte mobiltelefoner kan potensielt kommunisere med så mange enheter samtidig og er s├Ñrbar for avlytting, er datasikkerhet et problem. Dermed brukes endre kryptering og frekvens til folie sikkerhet innbrudd.