Nnywellness.com

Bruke en kameraet solblender


Bruke en kameraet solblender

Avhengig av kameralinsen du kjøper, det kan eller ikke kan være utstyrt med en solblender. Hvis du allerede har en hette, kan du bare fest eller skru den på slutten av linsen å holde ut uønskede lyskilder. Hvis linsen ikke har en hette, kan du få en billig fra de fleste kameraet butikker. Hetter arbeide med utskiftbare objektiver som på en DSLR enn pek og skyt kamera. Før du kjøper en hette, kontroller at du velger en som er utviklet for linsen og hvilke typer bilder du tar.

Fordelene ved å bruke en solblender

Den viktigste fordelen med en solblender er at det fjerner lys som kommer inn i en vinkel på linsen, opprette linserefleks. Hvis du fotograferer utendørs, for eksempel, og solen er direkte over deg, kan lys fra solen forårsake lyspunkter lys eller med støv på linsen umiddelbart synlige i bildet. Det samme gjelder for nattbilder når gatelysene kan forårsake linserefleks. En annen fordel av solblender er at det reduserer risikoen for skade linsen. Hvis du får for nær et objekt, er det hette som blir bumped, ikke linsen.

Velge en panser

Solblendere har to viktigste stiler. Noen er ren og sylindriske i form, og kan fakkel utover for å tillate mer lys inn i objektivet. Dette brukes vanligvis med teleobjektiver. Andre hetter er tulip-formet, designet for vidvinkelobjektiver. Kuttet ut delene på panseret tillater mer lys inn vidvinkel skudd, så du ikke får mørke kanter og hjørner i bildene dine. Mens de fleste hetter er laget av plast, kan du få gummi og selv metall de.

Velge riktig Hood størrelsen

Fordi solblendere plass på slutten av kameraet objektivet, er det viktig at du velger riktig størrelse panseret for linsen. Hette som fulgte med en olympiske kameralinsen, for eksempel passer ikke på en Nikon-objektivet. I de fleste tilfeller vil produktbeskrivelsen for en nye panseret fortelle hvilken linser er kompatibel med. Hvis ikke, ser du først for produsenten kompatibilitet, deretter diameter i millimeter. Diameteren på objektivet kan være på selve linsen, men oftere vil du finne det i lokket, som "52 mm."

Bruke solblender

Avhengig av panseret design festes enten det på enden av kameralinsen eller skruer på. I motsetning til et filter trenger en hette bare en sving eller to for å være sikret. Det er best å holde panseret på så mye som mulig, siden det beskytter linsen mot støt. Hvis kameraet ikke passer i kameraet bag med hetten på, i de fleste tilfeller kan du koble det, snu det rundt og passe den over linsen igjen. Panseret tar nesten ikke plass på denne måten, og det er der for deg neste gang du tar det ut igjen.