Nnywellness.com

Hva er funksjonene til målet linsen på en reflekterende teleskop?


Hva er funksjonene til målet linsen på en reflekterende teleskop?

Teleskoper forstørre lys så stjerner og andre astronomiske organer, tidligere usett av det blotte øye, kan observeres. Det finnes to hovedtyper av teleskoper: refracting og reflektere. Refracting teleskoper bøye lys for å skape et bilde, mens reflekterer teleskoper bruker et speil som målet linsen for å reflektere lys. Linsen, eller speil, serverer flere funksjoner for reflekterende teleskop.

Samling av lys

Et reflekterende teleskop samler lys; mer lys betyr større forstørrelse. Øke diameteren på linsen eller speil og du samler inn mer lys. Muligheten til å forstørre lys fra stjerner er virkelig mulighet til å samle inn mer lys, som lar svak stjerner vises lysere. Teleskopet fungerer på samme prinsipp som det menneskelige øyet. Angi et mørkt rom og du ikke kan se først, men da som øynene justere du gjenvinne visjon. Økningen i visjon resultater fra din elev forstørre, som gir mer lys inn øyet.

Refleksjon

Lyset går inn i en reflekterende teleskop og linsen, eller speil, reflekterer lyset. Det første reflekterende teleskopet ble designet av Sir Isaac Newton og kalles newtonsk reflekterende teleskop. I denne teleskop er funksjonen til linsen å reflektere lys til en annen mindre speil som er flatt. Som små speil reflekterer igjen lyset okular, hvor et bilde vises.

Størrelse

Reflekterende teleskop inneholde linsen opp til 8 meter, eller drøyt 26 fot i diameter. Denne store størrelse serverer funksjonen av reflekterende teleskop, som økt forstørrelse. Kombiner mindre speil og størrelsen øker opp til 10 meter eller nesten 33 fot.

Typer

Funksjonen av linsen eller speil varierer avhengig av reflekterende teleskop. Mens den newtonsk bruker speilet for å reflektere lys til et flatt speil, reflekterer prime-focus reflekterende teleskop lys direkte til et kamera eller en annen enhet uten bruk av et andre speil. Prime-focus arbeider for kameraer og svært store teleskoper. Cassegrain reflekterende teleskop bruksområder inkluderer store instrumenter som photometers og spectographs. Den sysselsetter et hyperbolsk andre speil med en forstørrelse faktor som tillater et kortere teleskop med samme kraft.