Nnywellness.com

Laser penn lys & sikkerhet


Laser penn lys & sikkerhet

Laserpekere og laser penner brukes for en rekke årsaker, fra utheving materiale i klasserommet for å bedre mål med luft-soft guns. Bjelker anslått fra de fleste laserpekere presenterer liten fare for øynene.

Rød/oransje lasere

Røde og oransje lasere er de enkleste fordi laserdioder er tilgjengelige i disse farge bølgelengder. Første generasjon røde lasere ble solgt i 1980 for hundrevis av dollar og pleide å være store enheter. Du finner røde lasere i dag for en brøkdel av den opprinnelige prisen og størrelse.

Gul lasere

Gul lasere avgir på et 592 nm wavelength å produsere en gul bjelke. Men gjør de komplekse engineering bak laser maskinen laserpekeren meget ufrankert og ineffektive. Sine utganger kan variere fra 1mW til 10 MW avhengig av temperaturen. Følgelig, disse laserpekere noen ganger krever termostat kontroller som kan blåse opp prisen på enheten.

Grønne lasere

Grønne lasere dukket opp på markedet i 2000 og ble en stor hit, vurderer sin kompleksitet og høye prislappen. En indirekte prosessen brukes til å generere grønn laser siden laserdioder ikke er tilgjengelige i grønne bølgelengde. Spesielt en høy makt IR laserdiode på 808 nm pumper en liten blokk med Nd:YVO4 genererer lys i 1,064 nm, som strømmer en KTP intracavity frekvens dobbel krystall å produsere grønne bjelken på 532 nm. Grønne lasere er også spesielt fordi du kan se laserstrålen. 5mW green laser er også den sikreste av alle lasere.

Laser applikasjoner

Lasere er mest populært i utdanning miljøet. De brukes til å fremheve eller avlede oppmerksomheten til spesielle presentasjoner og visuelle demonstrasjoner. De brukes også i amatør astronomi, fotturer og utendørs aktiviteter, og for militære formål. Nøyaktig justerte lasere kan brukes å sikte gunsights mer nøyaktig. Lasere brukes også som underholdning.

Laser sikkerhet

Direkte laser kontakt øynene kan føre netthinnen skade. Det amerikanske FDA fastslått at klassen IIIa lasere kan forårsake skade på øynene hvis vises direkte i ca 0,25 sekunder, selv om det har sitert bevis at eksponering til synlig lasere er "vanligvis" begrenset av det glimtet refleks i øyet, som har vært tidsberegnet like under 0,25 sekunder. Viser en laserstråle pekeren for mer enn 10 sekunder kan være skadelig.