Nnywellness.com

Nikon: Undersøkelse instrumenter


Mens den japanske Nikon Corporation er kjent for å produsere kameraer, som de populære avkjøle modellene, bidrar selskapet også til utviklingen av flere undersøkelse instrumenter. I 2003 inngått Nikon en kontrakt med GPS enhet selskapet Trimble navigasjon Ltd, med mål å produsere instrumenter for bygging og oppmåling bruk. I dag finnes flere Nikon undersøkelsen instrumenter.

DTM 652

DTM 652 er en total stasjon eller en bærbar avstand-måling enhet, som inspektører monteres på stativ. Som oppmåling ressurs nettsted notater totalstasjon, totalt stasjoner raskt beregne avstanden til et punkt ved hjelp av infrarød lasere, som inspektører sprette av strategisk plassert prismer. DTM 652 stasjonen benytter eksterne datastasjoner lagre målene det poster. Ifølge Nikons offisielle nettsted, kan du bruke kompakt glimtet kortene---spesielt type I og type II varianter--- og 1.0, 1.1 eller 2.0 USB lagringen anordninger for håndtering av din stasjonens data. Fordelen med DTM 652 eksterne, bærbar lagring er at den lar deg enkelt laste opp målene på en datamaskin.

Nivo C-serien

Nikons C Series totale stasjon er betydelig mer teknologisk avanserte enn DTM 652. Som Nikon nevner, har den to skjermer, en berøringsskjerm operasjon som bruker Microsoft Windows CE grensesnitt og forhåndslastet Spectra Precision undersøkelsen Pro programvare for kartlegging og konstruksjon. I motsetning til standard totalt stasjoner, Nivo C Series kan operere uten bruk av prismer i "reflectorless"-modus, og---bruker denne modusen---kan nøyaktig måle poeng til 300 meter eller nesten 1000 fot unna. Nivo C Series tilbyr også utskiftbare batterier, som betyr ingen ventetid for å lade.

Nivo M-serien

Nivo M Series er en litt nedstrippet versjon av C-serien, som den bruker en Nikon grensesnitt, i motsetning til Windows, og har ikke den høyteknologiske berøring-skjermen. Men M-serien totale stasjonen støtter reflectorless måling, og har de samme utskiftbare batteriene. I tillegg stasjonen tilbyr Bluetooth evner for å sende data trådløst til tredjepartsenheter og tilbyr CoGo, eller koordinert geometri fungerer, for å konvertere tekst-basert grensen data til digitale kart.

Landmåler nivåer

Nikon produserer også tre modeller av landmåler nivåer som er teleskopisk, stativ-monterbart enheter som landmålere bruke måler relative land høyder. Disse modellene er AX-2S, som har en 20 x forstørrelse teleskop; AC-2S, som har en 24 x teleskop; og AP-8, som har 28 x teleskop. Alle tre nivåer har avtakbar okularene og er kompatibel med sfærisk og flatskjerm-leder stativer.