Nnywellness.com

Hvorfor kommer "Service fire hjulet stasjonen" lyset i en 2005 Chevy lastebil?


Firehjulstrekk systemet i en 2005 Chevrolet pickup kan være enten en manuell, lever-type administrere system eller kontrollert av knapper på dashbordet. Hvis systemet bruker knappene på dashbordet er det drives med elektronisk kontroller. Hvis kjøretøyet opplever en feil på en del av det elektroniske systemet, vises indikatoren "service fire hjulet stasjonen" i førerens informasjonssenter nederst i panelet.

Mislykkede Encoder Motor

Overføre saken er forskjøvet i forskjellige modi og områder med en elektrisk motor montert til overføring saken, kalt en encoder motor. Dette gir med eller mot klokken bevegelse som Skift ved overføring. Det gir også en kodet tilbakemelding til overføring kontrollmodulen å indikere et skifte er fullført som forespurt. Hvis koder motoren indikerer et skifte ikke er fullført som forventet, kan det slå på "service fire-hjulet stasjonen" indikatoren.

Mislyktes overføringen tilfelle Skift bryteren

Overføring mellom Skift bryteren er en tre - eller fire-knappen bryter på dashbordet, som bruker driveren for å angi ønsket overføring mellom område eller modus. Bryteren sender et signal til overføring mellom kontrollmodulen, som deretter driver encoder motoren for å fullføre endringen. Hvis bryteren er defekt, kan det gi en feil signal til TCCM, som kan slå på "service fire hjulet stasjonen" indikatoren.

Kan ikke overføre tilfelle kontrollmodulen

TCCM er den viktigste mikroprosessoren som opererer elektronisk firehjulstrekk systemet. Det er ansvarlig for tolke kommandoene fra driveren gjennom overføring saken modusbryteren og kjøretøy komponentene til å levere ønsket kjøre området eller modus. Hvis denne modulen opplever et problem med sin programmering eller interne kretser, kan det slå på "service fire-hjulet stasjonen" indikatoren.

Forakselen aktuator

Forakselen aktuatoren er en motor med en gear stasjon som flytter forakselen fra sin fri modus engasjert slik at det kan være drevet av overføring mellom fremre akselen. Når motoren engasjerer fullt forakselen, sender et signal til TCCM å vise at engasjement er fullført. Hvis TCCM ikke mottar signalet, vil det slå på "service fire-hjulet stasjonen" indikatoren.

Ledninger

Indikatoren "service fire hjulet stasjonen" kan også være aktivert på grunn av defekt ledninger. Hvis en wire er korrodert eller brutt, kontroll krets er ikke fullført, og ulike komponenter kan ikke motta nødvendige signalene for riktig operasjon. Brutt wire kan hindre TCCM mottar et signal bekrefter riktig drift samt. Hvis dette er tilfelle, vise TCCM denne feilen med "service fire-hjulet stasjonen" indikatoren.