Nnywellness.com

Hvordan du Wire en 12 Volt elektrisk System i en bobil


Hvordan du Wire en 12 Volt elektrisk System i en bobil

En brønn-tanke-ut 12-volts elektrisk system i fritidskjøretøy eller RV, gir lengre eksterne camping og pålitelig start av motoren. Systemet består av to separate 12-volts sub systemer; serverer kabinett systemet og kjører den automotive delen av bilen, og den andre serverer trener og går "house" del av bilen. Vellykket ledningsnett systemer krever betydelig planlegging og forberedelser.

Instruksjoner

• Bruk et batteri isolator for å sikre kabinett systemet ikke kan bli tømt ved bruk av trener systemets utstyr. Et batteri isolator prioriterer å lade fra kjører motoren kabinett batteriet, og bytter kostnad til coach batteriet, men hindrer at "house" systemene tegning på kabinettet batteriet.

• Utforme coach systemet trygt svare alle spådd strøm og spenning behov for strømuttak, belysning og apparatet. Bruke produsentens litteratur for å beregne verdier for å inkludere vannpumpen, motorer for lysbilde-outs og ovn viften selv om ovnen kjøres på propan. Kjøpe en dyp syklus batteri eller banken batterier tilstrekkelig til anslått bruken. Det er mulig til wire en bank av batterier på to måter: koble batteriene parallelt vil øke amp timers kapasitet, og koble batteriene i serien vil øke spenningen kapasiteten. Alltid installere et batteri koble hovedbryter ligner batteri eller banken batterier slik sikring styret kan isoleres.

• Lage et diagram over alle ledninger kretser og apparater det nødvendige svaret alle anslåtte behov. Fordi likespenning (DC) går i én retning, fra batteriet og gjennom et apparat bakken, må hver krets starte på en smeltet tilkobling til coach batteri og slutten på bakken. Når oversette diagrammet til installasjon, vurdere den enkleste og mest praktisk måter rute ledningene å oppbevare seg påtrengende samtidig også minimere avbrudd i stoff av RV.

• Bestemme om en skjermen panel som sentraliserer målere og ringer og skjermer batterikapasiteten vil være nyttig. Eventuelt vil installere det der tilgang er enkelt og praktisk, men der det ikke høy fuktighet eller utilsiktet kontakt.

• Velg en inverter basert på kravene til RV'S 120-volts apparater. Mikrobølgeovn, de fleste TVer og noen RV Beredere krever 120 volt å betjene, som tilbehør fra hjemmet, for eksempel hårføner og kaffekoker. En inverter gir 120 volt strøm fra 12-volts batteriet, men i en betydelig straff til batteriets ladenivå.

• Planlegge et sted å kjøre en navlestreng vil koble RV til landstrøm. Ledningen bør ha en 30 - eller 50-amp plugg én ende, og et panel av kretsbrytere på den andre. Finne en omformer nær breaker panelet, å transformere 120-volt strøm fra land tilkoblingen til 12-volt for systemene dine. Konverteringsprogrammet bør anses som del av 12-volts system fordi den automatisk lader coach batteriet når land strømledningen er plugget i.

• Utforme en sikring bord for 12-volt system og finne den nær der land strømledningen inn RV. Utover beskytte RV fra farene av uregulert, vil sikring styret også fungere som en distribusjon panel, dele makt trukket fra trener batteriet i mindre ledninger som tjene separate enheter, for eksempel personlige apparater eller kretser for belysning eller uttak. Hele løpet av wire til sikring Styret bør være en like måle som mellom batteriet positiv terminal og batteriet koble hovedbryter; vanligvis fire-gauge.

Tips og advarsler

  • Har designet det 12-volts elektrisk systemet for RV, sørg for å se detaljerte instruksjoner for den beste og sikreste måten å wire hver enkelt komponent.