Nnywellness.com

Hva er en luft inntak videreformidler?


Hva er en luft inntak videreformidler?

Luft inntak stafetten er en svært viktig del i moderne bil motoren systemet og direkte påvirker bensininnsprøytning. Stafett er en bestemt del av luften inntak systemet, selv om uttrykket "luft inntak relay" er noen ganger brukt til å referere til modulen hele inntak og hvordan den er koblet til motoren.

Air inntak funksjon

Jobben av luften inntak systemet er å ta i luft fra utenfor bilen og bland det med komprimert drivstoff i bensininnsprøytning systemet. Blandingen av drivstoff og trykkluft er deretter sprøytes inn i sylinderne, der enten en gnist eller varmen av kammeret selv vil antennes det og lage eksplosjonen som driver bilen.

Luftfilteret

Luftfilteret er en svært viktig del av inntak stafett. Luften systemet tar i fra nær veien er skitne og kan ikke brukes i drivstoff injeksjon system, fordi støv og partikler tilstede vil combust og pels stempelet kammeret, skade motoren, muligens permanent. Dette kan du unngå går inntak systemet luften gjennom et filter først å fjerne støv.

Sensorer og videresending

Luftstrømmen styres av bilen til en høy grad av nøyaktighet, bruker sensorer som lese temperatur og komprimering i luften som det er tatt inn i bensininnsprøytning systemet. Dette gjør at bilens datasystem å bedømme hvor mye kraft motoren vil produsere, og endre dette drivstoff-to-air forholdet basert på ytre faktorer å gjøre motoren kjøre effektivt. Stafetten er røret som luften bruker å passere fra filteret i bensininnsprøytning systemet.

Ettermarkedet inntak

Ettermarkedet inntak er de kjøpte og installerte erstatte fabrikken inntak i biler, og er utformet for å øke ytelsen i hestekrefter. Det finnes to typer ettermarkedet inntak. Først er en kortere inntak som har en større munn, slik at det å ta i mer raskere, som forbedrer motorytelse. Andre er en kald luftinntak, som er plassert annerledes i bilen.

Kald luftinntak

En kald luftinntak ligger så langt borte fra motoren som det kan være, og er utformet for å ta i kjøligere enn andre typer inntak reléer. Formålet er å komprimere en større mengde luft i drivstoff injeksjon system, gir det mulighet til å generere mer kraft lettere. Kald luft er tettere enn varm luft, så den kjøligere luften kan komprimeres raskere og brukes mer effektivt enn luften oppvarmet av motoren.