Nnywellness.com

Hvordan virker et zoomobjektiv?


Hvordan virker et zoomobjektiv?

Gamle begrepet, ny teknologi

Som alle andre elektronikk synes kameralinser å bli mer komplisert hvert år. Ennå, bortsett fra de prangende nye innstillinger og funksjoner, på grunnlag av alle linsen er samme grunnleggende teknologi som har vært der siden begynnelsen.

Bakgrunn: Hvordan virker et kamera arbeid?

Før å få inn de tekniske funksjonene av en linse, bør det først bli forstått hvordan en kameraet fungerer.

Ordet "fotografi" er forankret i gresk og grovt oversettes til "Maleri med lys." Det opprinnelige konseptet til et kamera var bokstavelig talt et pin-størrelse hull i veggen som la lys inn i et rom. Dette kalles en "camera obscura," en Latin uttrykk som betyr «mørk chamber.»

Kameraer i dag, bruke uansett hvor avansert, fortsatt den samme grunnleggende teknologien. Lys er la gjennom objektivet, som deretter reflekterer lyset på en sensor som hviler i kameraet.

Objektivet bidrar bare til å regulere hvor mye lys er la og hvordan lyset behandles før sensoren.

Vet linsen

Det indre arbeidet i et zoomobjektiv, i et mest grunnleggende form, består av forskjellige lite optisk glass linser som er plassert i ulike lengder fra hverandre.

Med de fleste zoomobjektiver brukes zoom-funksjonen ved manuelt å slå en ring på fat av linsen. Inne i kameraet, vil dette flytte en glass stykker nærmere eller lenger bort fra hverandre.

Brennvidde

Det er ikke uvanlig å se noen profesjonelle fotografer lugging rundt to eller tre forskjellige linser med dem uansett hvor de går. Grunnen til at de finner det nødvendig å bære den ekstra vekten er fordi forskjellige linser har ulike brennvidder.

Brennvidde refererer til avstanden fra kameraets bildesensoren i optisk glass stykker i linsen. Denne avstanden er det som bestemmer hvor langt en linse kan zoome inn og ut og plasseres i tre grunnleggende kategorier: vidvinkel og telelinse og normal.

En vidvinkel linse refererer til et objektiv med en kort brennvidde. Linser av denne typen, har som navnet skulle tilsi, en svært kort, bred visning, noen ganger slik at fotografer å ta bilder av et helt rom med personer med ett skudd. Linser i denne kategorien er hva "fish-eye" bildene er tatt med.

Linser som faller inn under kategorien "normal" se på fokal områder områder ligner på det menneskelige øyet; 50mm og 35mm objektiver betraktes normalt brennvidde linser.

Sist men vil ikke minst være teleobjektiver. Disse linsene er vanligvis den lengste (og tyngste) i alle kategorier. Når du ser gjennom en telelinse, emnet vises ofte nære, men visningen av faget blir veldig smale.