Nnywellness.com

Hvordan bruke komponent kabler for HDTV


Hvordan bruke komponent kabler for HDTV

Komponent-kabler er kabler som kobler HD-TV til forskjellige HD enheter som DVD-spillere eller satellitt/digitale kabelmottakere. Disse kablene bare bære et videosignal, så en separat lydkabel er nødvendig for å spille lyd gjennom TVEN. Ulempen er at komponent kabler arbeidet med et analogt signal så heldigital kvaliteten av 1080p ikke vises. Hver av de tre fargede ledningene bærer en del av videosignalet som deretter kombineres for å lage HD-bilde på TVEN.

Instruksjoner

Instruksjoner

Bli kjent med din bestemte HD-enheter. De fleste HDTVer har en rekke innganger å koble flere enheter samtidig. Hvis du kobler flere HD-enheter til TVEN, må den har nok HD-innganger. De fleste HDTVer har også standard RCA-innganger samt. Komponent-kabler vil tilby høyere kvalitet bilde på en HDTV fra en DVD-spiller, selv om det ikke er en HD (Blu-ray) spiller.

• Koble ledninger til de tilsvarende fargene på både utdataenheten og TV. HDTV-mottaker (eller andre HD-enheten) vil ha video utganger som er tydelig merket med farge som vil matche fargene på kabelen. Komponent kabler kommer sammen med en rød, en blå og en grønn ledning, ligner på RCA ledninger du kanskje er kjent med (rød, hvit og gul.)

• Kobl audio-kablene fra HD-mottakeren til de tilsvarende kontaktene på TV. Noen produsenter inkluderer rød og hvit stereo audio-kablene i bunt med komponent kabler. Du kan også bruke de eksisterende rød og hvit ledningene fra en RCA-kabel og la gule videokabelen ledige. Det finnes også digital lyd alternativer som vil bære den full HD-lyd til TV.

Tips og advarsler

  • Komponentvideokabler (og tilknyttede lydkabler) er bare i stand til å bære et analogt signal. HDTV signalet er digital så det finnes andre alternativer som HDMI eller DVI-kabler som er utformet spesielt for å koble to HD-enheter. Disse digital kabler vil optimalisere kvaliteten på HD bilde-signal. Forskjellige merker av komponent-kabler kan tilby en bedre bildekvalitet. Visse merker bruker forskjellige metaller i dirigenter som gull eller oksygenfrie som kan gi bedre bilder også.