Nnywellness.com

Hvordan å sette Freon i klimaanlegg RV taket


Hvordan å sette Freon i klimaanlegg RV taket

Klimaanlegget virker ved å føre luft over en fordamperen coil, som er avkjølt ved bruk av en kjølemediet. Vanligste kjølemediet er Freon, et merkenavn eid av DuPont som er universelt - men feilaktig - brukt som en fellesbetegnelse. En nedgang i nivået på kjølemediet oversetter til et fall i maskinens effektivitet. Taket enheter vanligvis har ikke en vedlikeholdes port, nesten alltid være systemer forseglet på fabrikken. For å sette Freon i, må en lading port sveiset inn i systemet av en ekspert. Det er mulig å sette Freon i noen RV taket klimaanlegg.

Instruksjoner

• Slipp og løfte bort taket klimaanlegg er ytre likkledet. Likkledet vil holdes på plass av en rekke fester rundt sin lavere rim. Bruk en skrutrekker eller socket eller fastnøkkel, som bestemmes av festene brukt av produsenten. Når du løfter bort saken, ta vare ikke for å kontakte det skjøre utstyret i.

• Inspisere maskiner for å lære om det er en kuldemedium port. Hvis det er, vil det være på siden av maskinen som inneholder den største av to kobber rør, som går fra kompressoren til RVs interiør og fordamperen coil. Dette kalles "suge" side av systemet.

• Se produsentens litteratur eller data etiketten på maskinen til å bestemme hvilken type kjølemediet er nødvendig. Eldre biler bruker vanligvis R22, som er nå dyrt og vanskelig å kilde. Nyere biler bruker en rekke ulike typer. Kjøpe en lade kit av aktuelle kjølemediet.

• Bruk din termometer til å måle temperaturen inne RV. Finn klimaanleggets diagram, som vil vanligvis være fast inne i likkledet. Diagrammet har en rekke temperaturer angitt sammen med en rekke optimal kuldemedium press, en for hver temperatur angitt.

• Fest manifold gauge slangen tydelig merket som for sugesiden til porten, vanligvis venstre slangen. Knytte den Drei kvinnelige slangen slutten med klokken til den mannlige tråder av porten.

• Slåpå klimaanlegget ved å aktivere den ved å slippe termostaten til kaldeste innstilling.

• Se måleren tydelig merket som for sugesiden å bekrefte at en topp-opp eller lade er nødvendig. Gjør dette ved å lese trykket i kjølemediet inne klimaanlegget og sammenligne den med diagrammet omgivelsestemperatur figur, som samsvarer med lesing fra innsiden RV. Hvis trykket på kjølemediet er mindre enn optimal for temperaturen målt i RV din, er det nødvendig å fylle opp eller lade opp systemet.

• Knytte en beholder med foreskrevet kjølemediet til slangen tydelig merket som for dette formålet, vanligvis sentrale slangen. Tømme målere av kort åpne og lukke ventilen tydelig merket for dette formålet, vanligvis høyre ventilen.

• Åpne tydelig merket kostnad ventilen og la Freon inn klimaanlegget i ett minutt. Lukke ventilen og vente litt lenger før rechecking måleren. Gjenta denne prosessen etter behov til trykket på kjølemediet blir angitt som optimale temperaturen som er målt i RV din.

Tips og advarsler

  • Fordi direkte sollys vil kunstig øke presset av noen kjølemediet igjen i systemet, utføre testene i en skyggelagt.
  • Hvis systemet er oppbrukt, prosessen er riktig kalles "topping", og hvis systemet er tom prosessen kalles riktig "lading."
  • Eier vedlikehold av taket enheter anbefales ikke. Finne og reparere lekkasjen som den opprinnelige Freon rømte er en vanskelig og komplisert prosess, og bare dumping nye Freon i en lekk system er både kostbart og skadelig for miljøet.