Nnywellness.com

Hvordan forklare megapiksler


Hvordan forklare megapiksler

Megapiksler er et vanlig ord brukes når man diskuterer digitalkameraer. I utgangspunktet, begrepet "megapixel" beskriver det totale området i et bilde i piksler. Prefikset "kanskje" i denne sammenheng betyr "millioner," så hvis et bilde er 1 megapixel, inneholder 1 millioner piksler. Imidlertid, fordi det betegner området i bildet, den faktiske størrelsen kan variere. Et 8-megapixel bilde kan for eksempel være 3000 piksler i lengde og 2,667 piksler i bredden. Så lenge lengden og bredden multiplisere er sammen for å produsere 8 millioner, det en 8-megapixel bilde.

Instruksjoner

• Åpne et bilde på datamaskinen og zoome inn til du ser hver enkelt piksel. Vise disse til personen du underviser.

• Spør personen å forestille et bilde som er 3 piksler i lengde og 3 piksler i bredden, og be ham om å beregne antall totale piksler i bildet. Svaret er 9.

• Zoom ut av bildet og be personen det samme spørsmålet fra trinn 2, bortsett fra ombytte lengden med 3000 piksler og bredden med 3000 piksler. Svaret er 9 millioner.

• Til slutt fortelle personen å bruke det ord megapixel for hver millioner piksler i et bilde. Hvis bildet har 9 millioner piksler, er det et 9-megapiksel bilde.

Tips og advarsler

  • Desimaler er også brukt til å beskrive megapiksler; en 12.1-megapixel foto har 12,1 millioner- eller 12,100,000 - piksler.