Nnywellness.com

Hvordan du bytter en Sprint telefon hvis de 30 dagene er opp & du er ikke fornøyd med telefonen


Sprint Wireless tilbyr en 30-dagers "kjøpers anger" politikk. Dette betyr at du kan returnere telefonen innen 30 dager uansett grunn du ønsker. Etter at er du underlagt standard produsentens garanti, mens du kan bare ha telefonen erstattet med samme modell for produsenten mangler. Men det er noen ting du kan prøve for å utveksle en Sprint telefon hvis de 30 dagene er opp og du er ikke fornøyd med telefonen.

Instruksjoner

• Ringe Sprint kundeservice og truer med å avbryte tjenestene fordi du ikke er fornøyd med den nye telefonen. Anbefale representant du ikke forstår at du bare hadde 30 dager til å returnere enheten. Kundestøtterepresentanten skal overføre deg til "Kundelojalitet" til å bevare dine tjenester. Trådløs bedrifter trenger du mer enn du trenger dem, og gruppen lojalitet har høyere tilgangsnivåer for situasjoner som din.

• Kontakt produsenten av telefonen. Mange produsenter, som BlackBerry, tilbyr handel i programmer for å hjelpe kunder med å oppgradere fra én enhet til en annen å unngå situasjoner der kunden velge en annen telefon produsent på grunn av misnøye.

• Kontakt gruppen executive for Sprint. Selv om du ikke kan få snakke med en faktisk direktør i selskapet, det er en gruppe av individer som håndterer klager og de kan gjøre ting som kundeservice og detaljhandel ikke. Som en siste utvei, kan du snakke med dem å få en telefon du er fornøyd med.