Nnywellness.com

Feilsøking på Samsung DLP projeksjon TV


Feilsøking på Samsung DLP projeksjon TV

Gjennom årene, har Samsung DLP blitt en av de mest populære HDTVer. Disse TV tilbyr skarpe, HD-bilder på store skjermer til priser konkurransedyktige med de av flatskjerm-TVer. Men som alle elektronikk, de er utsatt for noen problemer som pleier å dukke opp etter mange års bruk.

Lamper

Samsung DLP TV er projeksjon TVer vanligste problemet for noen projeksjon TV er en lampe feil. Alle DLP TV må til slutt har dens lampe erstattet - lampene sist et sted mellom 1000 og 3000 timer, i gjennomsnitt. Den store forskjellen i lampens levetid er knyttet til lampen produsenten og måten lampen brukes. For eksempel siden varmen er den største fienden av lampen livet, er det best å ikke slå DLP TV tilbake på rett etter deaktivere den. Dermed tillater ikke å kjøle og fører til overmål slitasje på pæren.

Erstatte en DLP lampe er relativt enkel. Nye lamper koster ca $150 og er laget for å lett settes inn og fjernet fra enheten. Du vet at en lampe nærmer seg slutten av sitt liv når bildet synes betydelig dimmer og når pære tar en mye lengre tid å aktivere.

Fargehjulet

Fargehjulet er den nest vanligste komponenten i en DLP TV. Mens Samsung ikke har lansert en forventet levealder på komponent, viser anekdotiske bevis at delen må skiftes etter tre til fem år.

De vanligste tegn at fargehjulet begynner å gå dårlig er en høy pitched nynne som pleier å gi av. Denne hum kan være merkbar seks måneder før hjulet går ut og er forårsaket av lagrene begynner å mislykkes i fargehjulet. Til slutt, vil bildet på skjermen fryse og miste farge.

Fargehjulet, som koster rundt $180, krever noen kompetanse i å erstatte, og dermed kan sette deg tilbake flere hundre dollar for prisen av en tekniker. Nyere fargehjul er laget med et luftpute i motsetning til kulelager og er ventet å vare mye lenger enn sine forgjengere.

DMD styret

Av alle tingene som kan gå galt med DLP TV, vil ingen koste mer å erstatte enn DMD styret. Faktisk hvis TVEN er under garanti, kan det være mer kostnadseffektivt å bare kjøpe en ny TV, fordi delen alene koster rundt $1500. Når det er sagt, denne komponenten ikke er kjent mislykkes ofte i nyere DLP TV.

Telltale tegn på en sviktende DMD er en overoppheting TV. Som mange sviktende elektroniske komponenter, vil DMD styret overopphetes som den er nå slutten. TVEN vil automatisk slå seg av, omstart, og prøver å slå seg på igjen, uten å lykkes. For å slå den på igjen, må du gjøre en hard gjenstarte ved å koble fra enheten.