Nnywellness.com

Hva er Mobile teknologier?


Hva er Mobile teknologier?

Teknologi er definert som "anvendelse av vitenskapelig kunnskap for praktiske formål." Mobil teknologi er derfor et program av den vitenskapelige kunnskapen i et bærbart format eller en presentasjon. Avhengig av formålet og periode, kan dette omfatte en rekke alternativer. For eksempel erstattet kalkulatoren teknologien for abacus. I moderne tid refererer begrepet transportabel teknologien hovedsakelig til digital informasjon og kommunikasjon produkter som mobiltelefoner, global positioning system, bærbare datamaskiner og elektroniske tavler.

Multimedia

I dag, er alle typer multimedia enhet synonymt med mobil teknologi. Multimedia er teknologi som kombinerer former for lyd, grafikk, tekst eller animasjon i ett enkelt system eller program. År siden, var dette begrenset til store skrivebordsprogrammer. Det har nå blitt en vanlig funksjon i små mobile enheter som mobiltelefoner. Etter dagens standarder omfatter mobil teknologi brukervennlig, bærbare enheter som integrerer noen eller alle komponenter av multimedia.

Mobiltelefoner

Teknisk, en mobiltelefon er alle typer bærbare, trådløs telefon, alt fra fastlinje-baserte trådløse telefoner til mobiltelefoner. Men for vanlig bruk, begrepet mobiltelefonen tilsvarer mobiltelefon, og mobil teknologi brukes nesten utelukkende til mobiltelefoner.

En driver i St. Louis, Mo. laget den første cellular telefon i 1946. Siden mobiltelefoner har utviklet seg fra 20 pund enheter kan bare kort avstand samtaler til håndholdte enheter som veier et par gram og overføre utenlandssamtaler. I tillegg samtalehåndtering funksjoner, har moderne mobiltelefoner multimedia funksjoner som inneholder tekst og video meldinger, musikk og DVD-avspilling og videospill-konsollen evner.

GPS

Et globalt posisjoneringssystem er et datastyrt verktøy som gir navigasjon instruksjoner og fysiske posisjonsinformasjon. GPS ble utviklet for militære formål i 1973, men har siden blitt en standardfunksjon på kommersielle biler, fly og båter. Denne formen for mobil teknologi er også tilgjengelig gjennom spesialiserte håndholdte enheter og noen mobiltelefoner. Navigasjon og posisjonsinformasjon tilbys via skjermen tekst og grafikk gjennom tilpassede kart, og er ofte ledsaget med lydavspilling.

Bærbare datamaskiner og elektroniske tavler

Utviklingen av datamaskiner begynte på 1930-tallet, med den første bærbare datamaskin - eller - lansert i 1980. I dag tilbyr et spekter av multimedia evner. Kan lese, nedlasting, eksport og forandring store mengder lyd, video og tekst data, bærbare er det typiske eksempelet på mobil teknologi. Men på grunn av raske teknologiske fremskritt, er linjene mellom bærbare evner mot faktiske bærbare maskinvaren sløret. Mange mobiltelefoner eller smarttelefoner tilbyr mobilitet og funksjoner som var eksklusivt for bærbare datamaskiner. I tillegg inneholder innføring av e-tabletter mange bærbare funksjoner i en strømlinjeformet pakke.