Nnywellness.com

Trenger jeg et overspenningsvern for en Digital luftantenne W/A strømadapter?


Trenger jeg et overspenningsvern for en Digital luftantenne W/A strømadapter?

Over-The-Air antenner fortsette å gi kvalitet underholdning for mange hjem, trekke i høy definisjon og digitale TV-innhold. Forsterket trådløs eller bakkenett antenner er vanligvis tak-montert, noe som gjør dem til et mulig mål for lynnedslag. Siden antenner er koblet til dyre HD - TV, er det vanligvis et fornuftig skritt å koble ut feed av antennen til overspenningsvern sammen med praktisere like viktig jording teknikker.

Enheter

Antenne spenningsvern komme noen smaker. Gass rør fylt innebygde filtre self-destruct som gratis passerer gjennom dem, oppretter en engangsavgift, men utrolig effektive - måte å spre bølge. Hjem teater entusiast også bruke store spenningsvern, koble alle system enheter til enheten. Disse store enheter filtrere pigger og surges, sammen med støy produsert av husholdningsapparater. De har også koaksial antenne innganger og utganger, stoppe farlig toppene inn systemet. Andre mindre bølge enheter tilbyr en eller to utsalgssteder, vanligvis utstyrt med koaksial innlegg på større bølge enheter.

Trusselen

En kobber koaksialkabel designet til å frakte uanstrengt elektriske signaler gir en naturlig sti i hjemmet. Dette er den primære årsaken koaksial antennekabler bør være elektrisk isolert fra resten av elektronikk i systemet; elektrisitet tar alltid banen til minste motstands vei. Antennen på taket er en lynavleder; legge til overspenningsvern er en nødvendighet. Lynnedslag bære rutinemessig 7500 til 15.000 volt, som er ødeleggende for huset og eiendommen hvis venstre ukontrollert.

National Electrical Code

Skjede eller jording skjoldet koaksial kabler er utformet for å gi en retur sti for signalet reiser på kobber senter dirigent. Ved elektrisk overspenning er denne sliren hva brukes til å overføre innsamlingslageret tilbake til bakken. Husker at elektriske jordinger er kumulative, jording antennen til noen rør eller bakken stang også knyttet til strukturen forsterker hele jording nettverket. Nettoeffekten er at tilstøtende streik som ikke direkte streik antennen men bakken i vedlagte strukturen er mindre sannsynlig å finne en enkel vei ut - vanligvis en telefon, koaksial eller verktøyet.

Grunnleggende installasjonskrav

Utendørs antenne installasjoner krever jording fra masten til kaldt vann rør eller bakken stang. Dette gjelder særlig i nærvær av sparepengerer og takrenner, der et fenomen som kalles side-flash oppstår. Ujordet antenner som er truffet av lyn har tendens til buen til tilstøtende metalliske overflater, øke sjansen for brann. Jording antennen tendens til å overføre mest skadelige støt til bakken, med overspenningsvern eventuelle gjenværende ekspedisjonsgebyr reiser ned koaksialkabelen.