Nnywellness.com

Hva forårsaker luft bobler i et billakk System?


Hva forårsaker luft bobler i et billakk System?

Bobler i din billakk ikke er vanligvis forårsaket av luft, men de nesten alltid ser ut som air. Når du bruker paint til et kjøretøy, kalles disse boblene "løsemiddel pop." Det skjer når det finnes en miljøgifter under overflaten som reagerer med fersk maling kjemisk, forårsaker gass å bli fanget under en film av maling eller fjern dekkhårene.

Tilstedeværelsen av løsemidler

En av de største grunnene for tilstedeværelsen av løsemiddel pop eller bobler i maling, er tilstedeværelsen av løsemidler, spesielt voks og fett remover, på overflaten som du maler. Voks og fett remover er et viktig forberedelse skritt på bilen før maling, men du må alltid huske å tørke bort voksen og smør remover med en ren klut før maling for å hindre dannelsen av bobler.

Støvpartikler

Hvis du skal male i en profesjonell butikk, kan da støvpartikler som lander på bilen være skylden for bobler i maling. I en bil kollisjon reparere anlegget, kroppen filler støv, voks støv og polering sammensatte støv alle sirkulere gjennom luften som små partikler. Uten tilstrekkelig luftfiltrering, vil disse støvpartikler bosette seg på en bil. Når klar dekkhårene kommer i kontakt med voks eller polering sammensatte støv, den kan danne en luftboble fjerne strøk som vil bryte og form det som kalles en "fish eye". For å forhindre dette, alltid forberede kjøretøyet i et helt rent miljø, for eksempel en maling booth, med air filtersystem på plass og kjører riktig.

Rust

Forsøk å male over rust som ikke har blitt riktig behandlet vil forårsake bobler i overflaten av maling som tiden går, selv om det ikke vil være umiddelbart, med mindre det er vått løsemiddel fanget i rust. Den kjemiske reaksjonen av rust fører bobler til form, spesielt på fabrikken maling jobber. På reparasjon maling jobber vises dette som sprengning på grunn av tykkelsen av maling. Maling som er tykk har fleksibiliteten til tynnere maling, bidra til tilstedeværelsen av sprekker i stedet for bobler.

Feil primerlication

I billakk systemer er primere ikke ett-trinns programmer. De må blandes med en katalysator for å tørke riktig. Hvis katalysator ikke er blandet i riktig forhold, eller hvis primer brukes for tett uten tilstrekkelig tid til å tørke før top coat, vil katalysator for primer reagere med malingen på bilen, forårsaker bobler til skjemaet. For å hindre dette, er det viktig at primeren tørke helt i henhold til produsentens instruksjoner før farge pels og dekkhårene.