Nnywellness.com

HDMI og VGA


HDMI og VGA

Hvis du kobler en LCD-skjerm eller flatskjerm-TV, er VGA (Video Graphics Adapter) og HDMI (High-Definition Multimedia Interface) to populære alternativer. I teorien, HDMI er bedre, men i praksis, dette er noen ganger ikke tilfelle.

HDMI grunnleggende

HDMI er et digitalt format, så det er ingen konverteringen mellom en medieenhet og en flatskjerm-enhet. I tillegg leverer HD-video, inneholder det ledninger som overfører ukomprimert, flerkanals surround-lyd.

VGA grunnleggende

VGA er et analogt format slik at konverteringen kan produsere en liten mengde reduksjon i bildet skarphet og fargenøyaktighet. Men overfører denne kabeltype ikke lyd. Hvis du vil, må separate kabler.

VGA Quirks

Mange flatskjerms-TV vil ikke godta et VGA-signal høyere enn 1366 x 768 piksler. Dette er tilstrekkelig for 720p HD, som er 1280 x 720 piksler, men ikke 1080p HD, som er 1920 x 1080 piksler.

Skjermer og VGA

Men godtar LCD dataskjermer VGA signaler på 1080p resolusjoner. ("p" refererer til "progressive", som betyr at bildet oppdateres samtidig for mer flytende bevegelser på skjermen.)

Kabellengde

HDMI møter en "digital klippen" forbi ca 30 fot, da signalet kan redusere dramatisk. VGA kan gå to til tre ganger som langt før du får bildet-degradering problemer. Du kan imidlertid få "utbygget" enheter for begge formatene.