Nnywellness.com

Hvordan velge en inntaket Manifold


Motorens inntaket manifold er ofte oversett for forgassere, gasspjeldhus og kamaksler. Imidlertid spiller inntaket manifold en viktig rolle i evne til motoren å produsere kraft. En inntak manifold formål er å direkte drivstoff til hver av motorens sylindere. Ikke alle manifolder utføre denne oppgaven på samme måte. Derfor én type manifold kan være passende for et bestemt program, men ikke for en annen. Velg en manifold som vil fremme formålet med motoren.

Instruksjoner

• Velg en enkelt-plane manifold å maksimere toppklasse makt eller en dual-plane manifold å maksimere low-end makt.

• Velg en inntaket manifold som produserer mest makt på motoren ment turtallsområde. Inntak manifolder generelt produsere kraft i områder av inaktiv 5500 RPM; 2500 til 6500 RPM; og 3500 til 8500 RPM.

Som regel brukes mer på bilen for street kjøring, lavere turtallsområde bør være. Hvis kjøretøyet vil bli brukt primært for rase formål, kan du vurdere en manifold med et høyere utvalg.

• Måle høyden på lager inntaket manifold med en linjal, og sammenligne som måling på høyden av ny manifold slik at den nye manifolden passer under bilens hette uten modifisering.