Nnywellness.com

Virkningene av dårlig motorolje


Virkningene av dårlig motorolje

Uten motorolje, ville en motor gripe og slutte å operere, sannsynligvis med permanent skade. Motorer av alle typer ta varierende mengder og vekter olje, og det finnes alternativer for syntetisk eller petroleum. En ting er konstant, dårlig motorolje vil føre til langsiktige problemer for en motor.

Friksjon

Hovedformålet med olje er å smøre metalloverflater i motoren og tillate dem å operere uten skrape sammen og skade overflater. Holde metall bevegelige deler belagt i olje og flytte sammen problemfritt hemmes hvis olje kvaliteten er kompromittert. Olje kan bli klebrig og tykke, forårsaker deler å avta. Varmen kan bygge som delene flyttes på høy hastighet og de mindre smøreolje oljen er mer sjansen delene vil funksjonsfeil. En lav kvalitet motorolje vil bryte ned mye raskere enn et kvalitetsprodukt, og dette vil ha en langsiktig effekt på resultatene som deler må jobbe hardere for å overvinne avvik smøring.

Rusk

Å være en tyktflytende væske, olje samler rusk og biprodukter fra denne operasjonen og stopper dem, holde dem fra stikker til overflater av motoren. Kvalitet olje i topp stand kan gjøre jobben godt, men mer mettet oljen er med rusk allerede mindre effektiv blir. Dette betyr rusk kan, og vil bygge opp på motoren metalloverflate. Endre olje eller en bedre kvalitet olje brukes kan lindre noen av problemet. Når bygge opp begynner, er det vanskelig å reversere. Bruke en høykvalitets olje, og holde det rent, hjelper oljen gjøre denne jobben.

Brenning

Olje har til å tåle og opererer under høy varme og høy belastning. Olje som har blitt forverret eller dårlig kvalitet tåler ikke temperaturer for lenge og begynner å brenne. Dette kan gjøre flere ting til motoren din. Friksjon oppstår og metalldeler kan begynne å gni sammen og metall spon kan ende opp i systemet. Varmen ikke distribueres eller redusert av olje kan brenne pakninger og forseglinger forårsaker bilen å lekke og røyk. Til slutt vil brent olje begynne å følge de indre metallflater motoren, redusere muligheten for den gjenværende oljen å holde delene smurt og flytte vel.

Svartedauden

Svartedauden, eller slam, er resultatet av mislykket olje i motoren. Oljen har forverret seg til punktet at det blir en klebrig, tykk slam og motoren er ikke operere og kjøre. I 1980 forårsaket en situasjon der auto teknologi overgått forbedringer i motorolje en stor forekomst av dette problemet. Raskere biler, bedre motorer og veier bidratt, men mangel på kvalitetsforbedringer i oljeindustrien motoren å matche disse situasjonene var den største synderen. Siden da olje standarder har forbedret, og en god nøkkel å huske er at du har gjort en storsatsing i bilen, gå billig på oljen vil bare ødelegge at investeringer i det lange løp.