Nnywellness.com

Hva er LCD og lysdioder?


Hva er LCD og lysdioder?

To av de vanligste typene elektroniske skjermer, som TV-apparater og dataskjermer, er flytende krystallskjerm (LCD) og lys emitting diode (LED). Hovedforskjellen mellom LCD og LED-skjermer er måten at skjermene er opplyst.

Liquid Crystal Display (LCD)

LCD viser funksjonen en krystall gel som er klemt mellom to glass eller plast underUtfoldelse Panel. Gel er delt i piksler av et rutenett av metall transistorer, som leverer hver piksel med en annen elektrisk strøm, slik at de kan lys i forskjellige farger. Dette er det som skaper bildet på skjermen. Hele LCD-skjermen er bakgrunnsbelyst av en enkelt, stort pære.

Lys Emitting dioder (LED)

LED viser også funksjonen flytende krystall gel mellom to paneler, drevet av et bæresystem av transistorer. Forskjellen mellom de to er slik der de er bakgrunnsbelyst. LED viser funksjonen et system av lille dioder, en for hver piksel.

LCD fordeler

LCD-skjermer er mer vanlig og enklere å produsere enn LED-skjermer. Som sådan, er de vanligvis billigere enn like store LED-skjermer. Siden LCD-teknologien har vært rundt lenger, det har mer tid til utvikling og forbedring, dermed kan være mer pålitelig i noen tilfeller.

LED fordeler

Hundretusener av lys dioder i en LED-skjerm gir overlegne belysning og farge differensiering sammenlignet med en LCD-skjerm. Men på grunn av høy evnene til LCD-teknologi er arbeidsinnsatsen differansen ubetydelig på de fleste programmer. Den største fordelen med LED-skjermer er bruken svært store skjermer eller avanserte spill-teknologi, som krever en mer intrikate bilde enn konvensjonelle TV.