Nnywellness.com

Tilbakestille PCM


Modulen programmerbar kontroll eller i noen biler, motor control modul eller ECM, lagrer koder når en av sensorene feil eller hvis en sensor sender feil signal til datamaskinen. Datamaskinen slås deretter av lyset, som varsler driveren at noe er galt. Du trenger en skanning verktøy å finne ut hva de er, så må du tilbakestille datamaskinen med skanneverktøyet.

Instruksjoner

• Koble skanneverktøyet til data link porten. I de fleste biler ligger data link-port under driver side dashbordet, like til venstre for rattstammen.

• Vri nøkkelen til "På" posisjon. Trykk på "Lese" for å få koder. Nedskrive koder, og deretter kryssreferanse dem med koden arket som følger med skanneverktøyet. Reparer problemet sensoren eller problemet som forårsaker sensoren å sende et dårlig signal. Oksygen sensoren er et godt eksempel på dette: det kan ikke være dårlig, men du kan få en kode sier det er "dårlig", når faktisk det sender feil informasjon fordi det mottatt feil informasjon om blanding.

• Koble skanneverktøyet igjen, hvis du har fjernet den. Vri nøkkelen til "På" posisjon. Trykk på "Slett"-knappen på skanning verktøyet å restarte maskinen. Prøvekjøre bilen. Hvis lyset kommer tilbake, gjenta prosessen til du har gjort alle de riktige reparasjonene og motoren ikke lenger lampen.