Nnywellness.com

Hvordan beregne bak aksel girforhold


Bakakselen gear forholdet er antall snur som input av differensial på drivakselen gjør i forhold til sin produksjon på bakhjulene. Forskjellige girforhold kan ha ulike effekter i måten et kjøretøy utfører. Hvis du har noen gang lurt på hva girforhold er i kjøretøyet bakhjulsdrift og fabrikken aksel koden mangler, er det en enkel metode for å beregne dette uten å demontere bakakselen.

Instruksjoner

• Skyv en gulvet jack under baksiden av bilen og heve den til bakhjulene er av bakken. Stedet jack står under bakakselen på begge sider av kjøretøyet. Lavere jack så vekten av baksiden av bilen støttes av jack står.

• Krype under bilen og Finn drivaksel der den festes til fronten av bakakselen. Plass en 6-8 tommers lengde av maskeringstape langs på drivaksel der det vil være lett synlig fra siden av bilen i nærheten av bakhjulene.

• Legg et stykke maskeringstape på kanten av en av bakre dekk.

• Rotere dekk ved hånden en fullstendig revolusjon med stykke maskeringstape på dekket som en guide.

• Telle antall omdreininger drivaksel viser (ved hjelp av maskeringstape knyttet til seg som en guide) til en dekk revolusjon. For eksempel hvis drivaksel roterer tre og kvart svinger en dekk rotasjon, er så din bakakselen girutveksling 3.25:1.

• Fjerne maske tape fra drivaksel og dekk. Løft opp bak på kjøretøyet med gulvet jack og fjerne jack står. Senk gulvet jack til bakhjulene er på bakken.

Tips og advarsler

  • Du kan finne nøyaktig bakakselen girforhold av kjøretøyet ved å finne ut hva aksel forholdstall var tilgjengelig for bestemte bilen fra brukerhåndboken eller en reparasjon manuell. Bruker eksemplet i fremgangsmåten ovenfor, hvis forhold 2.80:1., 3.28:1 og 4:11.1 var tilgjengelig for bilen, kan du bestemme at 3.28:1 forholdet er den nærmeste til beregninger.