Nnywellness.com

Bak projeksjon LCD og DLP


Bak projeksjon LCD og DLP

TV er en heller merkelig dyr, i sin progresjon. Det synes som, enn farge og stereolyd, settets teknologi vært stort sett uendret i flere tiår. Deretter var en eksplosjon av innovasjon og nye former for TV dukket opp overalt. Denne onslaught av ny teknologi forlot mange forbrukere skrape hodet i forvirring over forskjellene. Forstå ulike typer bakprojisering fjernsyn, men vil ha deg ser mot LCD og DLP-teknologi.

LCD

LCD står for "liquid crystal display." Teknologien som gjør disse TV fungerer er den samme grunnleggende teknologien brukt i mange mindre flatskjerm dataskjermer og TVer. I dette tilfellet, skjønt, er det tre separate LCD-skjermer. Hver er bygget for å filtrere alle unntatt en av de viktigste fargene (rød, grønn og blå). Så kombineres alle de tre bildene ved bruk av et prisme opprette en master bildet som projiseres inn på skjermen.

DLP

DLP er et akronym som står for "digital lys behandling." Det fungerer ved å opprette stråler av rødt, blått og grønt lys fra hvitt lys produsert av enhetens lampe med et roterende fargehjul. De stråler av lys deretter skutt på en liten brikke som inneholder millioner av ørsmå speil. Hver av speil har to stater, på eller av. Hver av speil gir en av de tre fargene til en bestemt piksel med TV.

Oppløsning

DLP sett har ofte en bedre bildeoppløsning enn LCD-TVer. Det er viktig å merke seg at når et tall er tilordnet til en TV-oppløsning, som er på et teknisk nivå. Hva du ser ikke kanskje reflektere at antall og to TVer med samme numeriske oppløsning kan se svært forskjellig. Så, denne variasjonen i sett (fra modell til modell) kan vises på to enheter som har "samme" oppløsning vurdering.

Andre avvik

Forståelse at enkelte modeller vil variere fra ett til et annet, generelt DLP skal produsere bedre svart enn LCD-versjoner. LCD-TVer kan gjøre bedre med skyggedetaljer, til tross for svart ser mindre "svart". LCDer pleier å ha bedre fargemetning. DLPs kan ha mer konsistens i alle nivåer enn LCD angir. LCDer kan ha en "skjermen døren effekt" der piksler synes å bli sett. På den annen side, kan DLPs bli offer for en "rainbow effekt."

Bunnlinjen

I bildet kommer mye av det til personlige preferanser. Du bør gå inn i en butikk og se modellene du vurderer å kjøpe og bestemme at en selv. Generelt, men vil DLPs koste mer (for en sammenlignbare modell) enn LCD settene. LCD-skjermer har en tendens til døde piksler. Langsiktig bruk, vil du trolig erstatte flere lyspærer på DLP enn en LCD-enheten.