Nnywellness.com

Hva er årsakene til olje brenner i en bil?


Det er egentlig bare én grunn for olje å brenne i en bil. En forbrenningsmotor går veldig varmt, varmere enn det brennende temperaturen for motorolje. Hvis oljen kommer i kontakt med varme deler av motoren, vil som olje brenne. Mer nyttig spørsmålet er: Hvorfor oljen kommer i kontakt med de varme delene av motoren?

Lekkasjer

Den vanligste grunnen til olje å havne på varme deler av motoren er en lekkasje. Disse lekkasjer kan komme fra dårlige ledd eller sel, skjev motordeler eller slitt ventil guider og stempelringer. I alle tilfeller vil olje lekke ut av olje og i varmere deler av motoren, der det vil brenne.

For mye olje

Hvis du overfylle olje tank, har overflødig å gå et sted. At et sted er ofte andre deler av motoren. Akkurat som med en lekkasje, kjører de motordeler varmt nok til å brenne olje. Du kan sjekke din måling for å fastslå om dette er problemet.

For lite olje

Hvis du har for lite olje, vil ikke det smøre motoren nok bevegelige deler. Uten riktig smøring, friksjon i motoren delene øker. Friksjon skaper varme, noen ganger nok varme til å brenne hva olje det er. Dette kan skape en ond sirkel der motoren brenner varmere og varmere, forbruker mer og mer olje. Bruk måling og olje strikkefasthet til å fastslå om dette er årsaken til brennende olje.