Nnywellness.com

Hvordan fungerer en Hydrogen brenselcelle?


Hvordan fungerer en Hydrogen brenselcelle?

Hva det er

Med stadig stigende oljepriser og økende bekymring for det globale miljøet, blir mer fokus gitt til hydrogen brenselcelle som en erstatning for brenning av fossilt brensel. En hydrogen brenselcelle er egentlig et batteri som bruker hydrogen for å generere elektrisk kraft. I motsetning til andre typer batterier, hydrogen brenselcelle mottar en konstant tilførsel av drivstoff, og må ikke byttes ut kontinuerlig. Slik at eventuelt erosjon av encasements, kan hydrogen drivstoff cellene tenkes vare en levetid. De mest populære og lovende type brenselcelle er polymer exchange membran brenselcelle, eller PEMFC. Disse brenselceller blir testet og kjøre hver dag hele verden, og de vil fortsette å forbedres til å drive et økende antall biler, boliger og bedrifter hvert år.

Hvordan det fungerer

PEMFC har en relativt enkel og effektiv design. Komprimert hydrogengass trekkes inn brenselcellen der den negative Polen, kalt anoden, er plassert. Komprimeringen tvinger gassen gjennom en katalysator. Mens passerer gjennom tynne platina belegget på katalysator, skilles det negativt ladet elektroner og positivt ladet ioner av hydrogen molekyler. Elektronene passere anoden og reise mot den positive Polen brenselcelle, kalt katoden. Det er bevegelse av disse elektroner som produserer strøm. Som dette skjer, er ionene tiltrukket oksygen molekyler som blir tvunget gjennom katoden. Når oksygen molekyler møte med hydrogen elektroner og ioner, opprettes vann. Vann eller vanndamp slippes harmlessly fra cellen, og er den eneste avfallsprodukt. En enkelt brenselcelle produserer bare en liten mengde spenning. For bruk i kjøretøy og strøm hjem, er enkelt brenselceller stablet sammen og innkapslet for å danne en større fungerende enhet.

Forskning

Forskning på hydrogen brenselceller har pågått, og forbedringer vil fortsette å bli gjort. Som en lovende erstatning for brenning av fossilt brensel, vil hydrogen brenselceller fortsette å være i forkant av alternative drivstoff forskning. Prosessen for å trekke ut ren hydrogen fra vann eller andre stoffer er hvor mye forskning er fokusert. Det tar elektrisitet til ekstra hydrogen, og denne elektrisiteten er vanligvis produsert ved å brenne fossilt brensel. For å gjøre en hydrogen celle mer kostnadseffektivt og miljøvennlig enn forbrenning av fossilt brensel, må metoder for hydrogen utvinning fortsette å være raffinert.