Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom Analog & Digital-TV?


Analoge TV-signaler overføres trådløst som frekvens og amplitude modulasjon, den samme som for radio. Digital-TV overføres også trådløst, men som biter og stykker av data, veldig mye som datafiler og streaming eller en trådløs Internett-signal.

Funksjon: Analog

Analog TV bruker begge typer radiofrekvenser, sender video over AM og over FM. Amerikanske signalet standard for analog TV er NTSC.

Effekter

Kvaliteten på analoge TV er sterkt påvirket av airwave forstyrrelser, sammen med den nøyaktige avstanden og plasseringen av noen TV plukker opp signalet.

Andre problemer

Tillegg av farge påvirker sterkt analoge TV-signaler, så det var ikke en faktor når NTSC ble vedtatt etter ordet War II. Mange stasjoner har ulike fargenyanser på grunn av dette.

Fordeler: Digital

Digitale TV-signalet var designet for å imøtekomme svart-hvitt og farge video med lyd som enten en progressiv eller interlaced signal. Dette gjør at signalet fleksibilitet.

Potensielle

Digital-TV overfører også samme analogt signal mindre båndbredde lagringsplass, slik at mer plass for ekstra kanaler med funksjoner som ekstra språk og surround-lyd.