Nnywellness.com

Fordelene med dobbel bass


Fordelene med dobbel bass

For å forstå fordelene med dual-woofer høyttalere for et stereoanlegg, er det viktig å forstå hvordan høyttalere fungerer. Høyttalere avgir lyden av vibrerende og skyve lydbølger av sine koner. Den finere innstilt og strammere de cones er, jo mer nøyaktig de kan reprodusere lyd. Større kjegler presse mer luft og dermed skape mer lydbølger, gi dem en fordel å produsere en høyere lydvolum.

Mindre og strammere

Selv om teknisk kvalitet, design og pris påvirke hvordan hver høyttaler utfører, pleier mindre høyttalere å være tettere og dermed gir større frekvensrespons. Systemer som bruker to basselementer per høyttaler kanal dra nytte av dette motivet, som dollar for dollar, et par små, trange høyttalere kan spille lyder bedre enn en enkelt, løsere høyttaler.

Areal

For å gjøre opp for tapet av overflate som kommer med et stramt, liten høyttaler membran, dobbel woofer systemer doble arealet av høyttaleren ved å ha dobbelt så mange kjegler. Selv om to 8-tommers høyttaler har mindre enn en tredjedel arealet av en enkelt 15-tommers woofer (og dermed mindre evnen til lav frekvensrespons), takler doblet woofer justeringen low-end volum problemet som kan plage mindre høyttalermembraner.

Spredning

Dobbel woofer høyttalere, å spesielt når ansatt i en senterkanal høyttaler, spre lave frekvenser i hele rommet. Tradisjonelle single-woofer høyttalere sprer ikke lyden så effektivt og kan føre til ujevn lydnivå og kvaliteter i rommet, med "sweet spots" på enkelte områder. Selv om to basselementer ikke vil eliminere sweet-spot fenomenet, kan de åpne den opp til større områder i rommet.

Bruk med subwoofere

Hvis brukt sammen med subwoofer med riktig kalibrert crossover nivåer, to basselementer største ulempen - er dårlig super-low-end respons--lett erobret. Selv om crossover nivåer må stilles til en frekvens som passer basselementer maksimal low-end evner, kan en enkelt subwoofer eliminere mange klager forbundet med dual-woofer høyttalere.