Nnywellness.com

Automatisk feilsøking: Hvit røyk fra Tailpipe


Røyk kommer ut av bilens tailpipe kan fortelle deg mye om tilstanden av motoren, kjølesystem, overføring og andre deler av bilen. Hvis du ikke allerede for vane å sjekke for eksos røyk, er det en god idé å sjekke det minst en gang i en stund. Noen ganger skyene blå, svart eller hvit røyk kommer fra tailpipe vil være vanskelig å savne. Andre ganger røyken kan være litt mer subtil og lett å overse.

Sjekk Tailpipe

Når du starter din bil, selv om alt synes å kjøre normalt, ta et minutt å gå til baksiden av bilen og se etter røyk kommer ut av eksosrøret. Den beste tiden å gjøre dette er første om morgenen. Røyk problemer vil manifestere seg først når motoren er kald. Hvis det er en liten problem, kan du ikke se noen røyk når motoren har hatt en sjanse til å varme opp. Som du undersøker baksiden av bilen, bruke nesen som øynene. Stikke en finger inn tailpipe og lukt utslipp. Hvis røyken lukter søtt eller du oppdage lukten av frostvæske kan det være et problem selv om du ikke ser noen hvit røyk.

Hvit røyk

Hvis du ser hvit røyk kommer ut av eksosrøret, røyk som betyr at bilen har en lekk-topplokk pakning eller en sprakk hodet pakning. Hvis det er bare en lekkasje i pakningen, problemet bør være relativt enkelt og billig å fikse, men hvis problemet er en sprakk hodet pakning, sjansene er reparasjonen er mye mer komplisert og kostbar. Hvis problemet er en lekker hodet pakning sylinder vises hvit røyk, fordi feil pakningen er lar luft og fuel å angi kjølesystemet. Som denne blandingen brenner, hvit røyk er produsert og avslutter gjennom tailpipe. Hvis du kjenner plasseringen til topplokk pakning kan du sjekke det selv, ellers ta bilen til din mekaniker og be ham sjekke pakningen for skade.

Andre tegn

Før du ser hvit røyk kommer fra tailpipe, har du kanskje lagt merke til andre tegn på problemer. En av de vanligste advarselen tegnene har å legge vann eller kjølevæske motoren. Under normale omstendigheter, du skal ikke behøve å kjølevæske eller vann til bilens kjølesystem. Hvis du befinner deg kontrollere nivået og legge væske regelmessig, er noe galt. Du finner også at bilen har vært overoppheting. Denne overoppheting skyldes kjølevæsken lekker inn drivstoff, og det kan manifestere seg lenge før du ser din første duft av hvit røyk fra tailpipe.