Nnywellness.com

Hvordan vite når ballen ledd er dårlig


Hvordan vite når ballen ledd er dårlig

Biler er merkelig organisk ting, minst så langt som design. Væske pumpe gjennom linjene som vener og arterier, motorer konvertere hydrokarbon drivstoff til energi som mobilnettet mitokondrier; med ball-and-socket design av din skulder og hofte leddene har funnet veien inn i bilen gjennom din suspensjon. Ballen leddene at du styring fjæring både gå vertikalt og horisontalt og pivotere om en akse arbeid på akkurat samme designprinsipper at armer og ben å gjøre de samme tingene. Og når de ikke, du kan finne deg selv på noen veldig skjelven bakken.

Kjøring

Den første indikasjonen på iført ballen ledd kan være svært subtile, og utvikle sakte nok at du ikke kan merke. Ballen ledd, fordi de bærer i alle retninger og er knyttet til så mange andre deler, vil tendere til å gjøre et kjøretøy føler vage og vandrende der det var en gang skarp og presis. Dette er spesielt merkbart i styringen, der selv en liten mengde slitasje kan gi din rattet å vandre mye bare utenfor sentrum før den snur hjulene, og vandre litt mer som du slå dem tilbake. Men denne første vaghet er lett å savne eller se bort. Mindre kjører senere symptomer. Når ballen ledd starter seg ut mer, bilen kan starte trekke til side, og føler darty løs og spookily langsom å reagere på rettelser når den bestemmer å skjene ut av kurs. Vekselvis, avhengig av hvordan felles er slitt, og hvilke leddene er slitt, styringen selv kan bli svært stramt og "notchy" når den beveger seg, mens bilen reagerer på en nervøs og spastisk måte innganger.

Støy

Høyt stanger eller smellende lyder er en primærindikator for dårlig ballen ledd, men type og grad av støy varierer fra felles til felles. Styre ballen ledd gjør ofte ikke mye støy, bortsett fra kanskje en svak trykk når du slår hjulet. Det er stille nok, skjønt, at du er sannsynlig å føle det gjennom rattet som hører den. Øvre og nedre suspensjon ballen ledd er ikke på langt nær så behersket; en virkelig dårlig kan være omtrent like subtil som en slegge til din fender. De vil starte gjør roligere thuds og clunks når du treffer en jettegryte eller speedbump, eventuelt videre til et enkelt, høyt smell over mindre feil, og som du skriver inn i en venstre eller høyre sving. Når du hørte at, ta ballen felles umiddelbart før du fjæring hammere selv i stykker.

Dekkslitasje

Leddene ballen vil bære ganske sakte, minst i de innledende fasene. Før du starter høre lyder eller merke endringer i måten bilen kjører, kan du se bevis av feilen i dekkene. Som ballen ledd mislykkes, vil de vanligvis tillate foran hjulene peke utover, fra hverandre i en tilstand som kalles "toe ut." Denne tå-ut er faktisk et kjøretøy med slitte ballen ledd føler twitchy og ustabil, fordi dekkene er alltid prøver å snu fra bilen. Det også fører til en bestemt type dekkslitasje. Tå slitasje starter som ujevn slitasje på én side av slitebanen dekk, og fjær forsiktig over slitebanen mot midten. Dette er en subtil variant av "camber slitasje," som også er felles på dekk med ballen felles problemer. Camber slitasje skjer når dekket lener seg enten inn eller ut på toppen, forårsaker en hard linje av overmål slitasje langs en av kantene på dekk. Ett eller begge disse kan angi ballen skjøt problemer.

Diagnose - Rocking dekk

Løfte bilen opp fra bakken så hjulene henger. Forstå en dekk på toppen og bunnen, og prøv å trekke og skyve toppen og bunnen ut. Hvis dekket bergarter av noen merkbar grad, og særlig hvis bevegelsen er ledsaget av en klirrende eller clunking lyd, har du sannsynligvis en dårlig bidétbatteri eller to. Denne testen kan også indikere en dårlig hjulet peiling, men som også beklage og vibrerer som du kjører i en rett linje. Deretter prøve rocking dekket siden, som om du prøver å slå den. En viss spille er ganske normalt, men lytte etter klikke lyder, og se andre dekket og kuleleddet på styringen slutten-koblingen. Hvis dekk er bare å flytte slutten-koblingen frem og tilbake uten å flytte sammenhengen eller andre dekk, er det sannsynligvis slitt ut.

Bruke indikatorer

Noen lavere ballen ledd har også ofte slitasje indikatorer på bunnen. Ballen av presser på kopp kontakten i bunnen. Ballet og socket slitasje, socket vasker opp innom, og saken glir ned over den. Den utsatt, stikker en del av en ny bidétbatteri kalles - riktig - "skulderen." Hvis bilen har den typen ballen ledd, lå en rettlinjet på bunnen av ballen. Det burde komme å hvile på skulderen stikker ut fra bunnen av, ikke kantene av felles saken. Hvis bunnen av leddet er helt flat eller skulderen er innfelt i tilfelle, er det utslitt. Et sett med følehorn målere kan være nyttig her, siden klaringen involvert er så små at de ikke kan være synlig for det blotte øye.