Nnywellness.com

Virkningen av mobiltelefon på sosiale og etiske oppførsel


Virkningen av mobiltelefon på sosiale og etiske oppførsel

Helt siden Motorolas Martin Cooper plassert den første offentlige mobilnettet samtalen på 3 April 1973, hatt mobiltelefoner en økende innvirkning på atferden. I utviklede land er det vanskelig å finne noen som ikke eier eller har tilgang til en mobiltelefon. I dag, kan nesten alle nås uansett hvor han er. Dette har trukket samfunnet nærmere sammen mens trekke det fra hverandre. Kraften til direktekommunikasjon har endret hvordan folk klarer livet.

Respekt for andre

Ifølge Pew Research Center sier 28 prosent av mobilbrukere deres kjørende er mindre trygge når de er på telefonen. Noen 86 prosent av disse samme brukerne også si de er noen ganger irritert av høyt telefonsamtaler på offentlige steder. Begge disse bekymringene indikerer at mobiltelefon bruker påvirker hvordan folk behandler hverandre. Selv om sikkerhet bekymringer har ført til lover begrenser mobilnettet bruk, er det lite som kan gjøres om telefonsamtaler i offentligheten. Du kanskje har sett selvopptatte oppringere yakking bort under en film eller konsert, i en fin restaurant eller i et toalett. Disse samtalene pleier å bryte uskrevne sosiale regler om å holde personlige forhold privat og de forstyrre evnen til andre å nyte en hendelse.

Kjønnsforskjeller

I begynnelsen av mobiltelefoner, ble de sett på som statussymboler siden bare de rike hadde råd til dem. I dag, nesten alle har råd til en, men dyrt smarttelefoner er fortsatt forbrutt seg som statussymboler av noen av sine eiere. Dette er mer utbredt blant menn som noen ganger bruker telefonen til å skremme andre menn og tiltrekke seg oppmerksomheten til kvinner. Menn pleier også å behandle telefonen som en techno gadget mens kvinner verdi det som en måte å selv uttrykk.

Selvbilde

Tenåringer og unge voksne har et intenst ønske om å passe inn og å være populære. De vise mobiltelefoner som trendy verktøy som kan gjøre dem mer attraktive for sine jevnaldrende. Før mobiltelefoner ble oppfunnet, var Hovedmålet i et barns liv å få en lisens og en bil. I dag, måle de også suksess av om de har deres egen telefon. Uten den mister en viktig sosial sammenheng. Med det, de prosjekt utseendet til et aktivt sosiale liv og øke sitt ego i prosessen.

Relasjoner

Umiddelbarhet og portabilitet av mobiltelefoner har oppfordret brukere å vise dem som en erstatning for personlig kontakt. Tekstil har selv erstattet talekommunikasjon for mange gjør relasjoner mer upersonlig. Du kan ikke lese en persons kroppsspråk over telefon eller se inn i øynene, så det er vanskelig å vite hva de føler. Muligheten til å koble med andre uten å forstyrre daglige aktiviteter gjør det også enklere for cellphone brukere vise ansikt til ansikt interaksjon som en ulempe som avfallsstoffer deres tid. For enkelte brukere, mobiltelefoner har selv gjort det lettere for arbeidsgivere å kontakte dem i løpet av timer, og voksende overlappingen mellom sine personlige og profesjonelle liv har lagt press på deres forhold. Mobiltelefoner har også gjort det lettere for folk i dysfunksjonelle relasjoner har utenomekteskapelige affærer uten å bli tatt.