Nnywellness.com

Mulige årsaker til å tegne et bilbatteri


Mulige årsaker til å tegne et bilbatteri

Bilens elektriske systemet er Great Wall of China; skremmende for å se på, bygget men ett stykke samtidig bruke det enkleste av komponenter og prinsipper. Batteriet sitter i hjertet av det elektriske systemet gir energien som strømmer gjennom det og tjene som et oppbevaringssted for kraft fra dynamoen. Avløp batteriproblemer vanligvis komme ned til ett av to: batteriet blir mindre strøm enn det er å sette, eller det ikke lagrer makt det blir.

Unnlatelse av å lade

Bilens batteri og Dynamo er to sider av samme system; bilen får sin strøm fra batteriet, og batteriet får sin strøm fra dynamoen. En alternator som ikke klarer å lade vil ikke påvirke hvordan bilen går, det betyr bare selve batteriet ikke får juice så fort det er å sette det. Mulige årsaker til feil å lade være en dårlig Dynamo, Dynamo likerettere eller spenningsregulator, løse tilkoblinger på dynamoen eller batteri eller en dårlig motor bakken.

Dynamo lading bryteren

For å lade batteriet, må en alternator fullføre en krets mellom seg selv og chassis. Dynamoen har en rpm bytte inni som energizes sin magnetiske spoler; Hvis denne bryteren ikke energi felt coils fordi det er feil, eller fordi det er aldri aktivert ved turtall, mislykkes det å lade batteriet. Faktisk, er det mulig å drepe batteriet bare starte bilen og la det til inaktiv i 20 minutter eller så uten å treffe gass å engasjere dynamoen.

Shorts i dynamoen

Dynamoen selv kan trekke strøm fra batteriet hvis det shorts internt. Coil ledningene inne en alternator er svært nær hverandre og saken, og de kan og korte ut. Når en kortslutning--skjer en krets som lukker utilsiktet fordi en makt ledningen kommer i kontakt med bakken - i dynamoen, det vil kontinuerlig suge saften fra batteriet for å energi magneter. Her er en rask test: med motoren og nøkkelen av, holde en hacksaw blad mot Dynamo saken. Hvis pinner, dynamoen har kortsluttet internt og felt coils produserer et konstant magnetfelt.

Shorts i kabinettet

Kortslutninger kan skje i kabinettet, også, som følge av en makt ledningen kommer i kontakt med en bakken eller fordi en relé pinner stengt. Slike feil er ikke så vanlig i dag som de pleide å være, hovedsakelig fordi de fleste av bilens elektriske systemet er koblet til en strømkrets som kommer på bare når du slår nøkkelen. Non-byttet kretser som frontlyktene, innvendig lys og muligens kjøleviften steder du sannsynligvis vil støte batteriet utladning med tenningen av.

Batteri feil

Kortslutninger kan skje inne batteriet akkurat som kabinettet og Dynamo, men det er sjelden sammenlignet med forekomsten av eksterne. Alle batterier vil selvutlading over tid; for et bilbatteri, er det vanligvis rundt 1 prosent strøm tap per dag. Dette betyr at selv om det er bare å sitte, bilens batteri vil dø etter omtrent tre måneder i lagring. Høy Lagringstemperatur akselerere de kjemiske reaksjonene i batteriet, quickening selvutlading. Lave temperaturer sakte de kjemiske reaksjonene, som bremser selvutlading men også reduserer batteriet Spy makt.