Nnywellness.com

Kald luft inntak systemet fordeler for BMW


BMWs er kjent for høy kvalitet tysk ingeniørkunst og en høy ytelse kjøreopplevelse. Men like imponerende som BMWs er på lager, som alle biler, de kan endres for ekstra ytelse. Ytelse suspensjoner, bremser, hjul og motordeler kan alle gjøre en BMW raskere og morsommere å kjøre. Flere relativt lett oppgradering er tilgjengelig for nesten alle BMW-motor, eksosanlegg, modifisert motoren og kald luftinntak.

Kald luft inntak beskrivelse

Lager BMWs har en stor luft boks og flat filterelementet på inntaket av motoren som er ansvarlig for distribusjon og filtrering frisk luft til motoren. Men kunne de fleste air bokser ikke følger som de, som er der kald luftinntak kommer inn i bildet. En kald luftinntak består av større diameter metall rør som leverer luft til motoren. En større koniske luftfilter er installert på slutten av inntak. For å fungere på sitt fulle evne, bør en kald luftinntak også ha en varmeskjold mellom inntak og motoren å redusere varmen suge.

Ytelse

Den primære fordelen med å installere en kald luftinntak på en BMW-motor er ekstra makt. En kald luftinntak er kjøpedyktig levere mer kald luft til motoren raskere, som resulterer i mer makt. En sekundær fordel av en kald luftinntak er forbedret gassresponsen, siden luft leveres raskere til motoren i større mengder. Hvor mye strøm en motor gevinster avhenger av motoren blir installert. En eldre BMW firesylindret som M20 brukes i E30 generasjon 325i ikke vil se så dramatisk en gevinst som en mer moderne motor som twin-turbo motoren brukes i noen av de siste 3 serien BMWs.

Lyd

De fleste kald luftinntak også endre lyden av motoren. Fordi det er ingen air boks dempning lyden av innkommende luften og filteret er utsatt, blir inntak lyden av motoren dypere og høyere når gasspedalen trykkes.

Andre hensyn

Mens en kald luftinntak kan ha merkbar ytelsesfordeler, med mer kraft og bedre gassresponsen, er det noen faktorer å ta hensyn. En ettermarkedet kald luftinntak vil trolig ikke filtrere innkommende luften som fabrikken BMW luft boksen, som er utformet for å strenge standarder. Dette vil ikke være så mye av et problem med dyrere, godt utviklet luftinntak, men billigere luftinntak kan la litt støv og partikler gjennom filteret og til motoren.