Nnywellness.com

Hvordan kabel-TV Block fungerer


Kabel-tjenesten tillater overføring av store mengder data over en enkelt koaksial ledning, inkludert dusinvis eller selv hundrevis av TV-kanaler samt digital Internett kommunikasjon. Det er mange måter å blokkere en kabelsignal, imidlertid og noen tjenesteleverandører og selv kunder kan dra nytte av disse teknologiene for ulike formål. En kabel-TV-blokk kan fjerne uønsket kanaler fra en forbrukers besetningen, hindre forstyrrelser fra deres modem eller selv blokkere visse typer programmering fra unge seere.

Kabel spektrum

Data som overføres gjennom en koaksialkabel linje ligner signaler overføres gjennom luften for fjernsyn. Signalet består av data spredt over en gjeng frekvenser, med hver "kanal" sendt inne en diskret frekvensbånd. I motsetning til de kringkasting spektret, men er signalet gjennom en koaksialkabel mye mer resistent mot forstyrrelser, slik at kabelselskaper å kringkaste flere kanaler i en strammere frekvensbånd uten frykt signal degradering.

Spekteret blokker

Den enkleste typen kabel blokk er en som blokkerer et bestemt område av frekvenser. Et selskap kan for eksempel angi et område av spekteret for alle sine grunnleggende nivå kanaler, en annen for utvidet og så videre. Ved å installere et filter som blokkerer området dekket av den utvidede tier, kan et installasjonsprogram hindre en kunde motta disse kanalene. En annen bruk av disse bulk frekvens blokkene er i installasjonen av et kabelmodem i en husholdning uten kabel-TV-tjeneste, som installasjonsprogrammet kan bare blokkere alle frekvenser bærer kanalinformasjon og la internettilkoblingen intakt.

Digital blokker

Utviklingen av digital kabel har tillatt selskaper en mye bedre kontroll over kanal blokkere. Med digital kabel krypterer selskapet digitalt signal før overføring over koaksial nettverket. Kunden må ha programmert kabelboks fra leverandøren å dekryptere informasjonen, fjerner behovet for individuelle frekvens blokker. Leverandører kan programmere disse boksene tillate eller ikke tillate kanaler på vilje, gi dem en mye bedre kontroll over tjenestetilbud.

Foreldrekontroll blokker

Det finnes en annen type kabel-TV blokk på sluttbruker nivå. I sin enkleste form er kan disse blokkene filtrere ut hele kanaler, slik som de som har vokseninnhold. De kan også tillate brukere å overdøve kanaler på visse tider av dagen, for å hindre at TV-titting perioder utpekt for lekser eller andre aktiviteter. I digital kabel oppsett, kan brukere også blokkere programmer etter vurdering, hindre barn i å se programmering ment for et mer modent publikum.