Nnywellness.com

Typer bremsesystemer


Typer bremsesystemer

Bilindustrien bremsesystemet er utviklet for å redusere hastigheten til en rask bevegelse kjøretøy. De fleste av dagens biler har hydrauliske bremsesystemer, som består av skivebremser i front og disk eller trommelen bremsene på bakhjulene. Et system av rør og slanger koble brems på hvert hjul til master sylinder. Parkering bremser, er makt brems boosters og ABS-systemer andre bremsesystemer innlemmet i de fleste biler i dag.

Én-krets hydrauliske bremsesystemer

Én-krets hydrauliske systemet består av et system av stempler, reservoarer og hydraulisk væske. Tre grunnleggende komponenter av én-krets hydraulikksystemet er master sylinder, slave sylinder og reservoaret som er koblet sammen med hydraulisk slange og fylt med ikke-Komprimerbar hydraulisk væske, dvs. brems væske. Når du går på bremsene, komprimere du faktisk en lille stempelmotor montering i master sylinder. Som bremsevæske ikke komprimere, overført trykket umiddelbart til slave sylinderen gjennom en annen stempel samling å aktivere bremsene. Varmen fra bremsene er overført til bremsevæske.

Dual-krets hydrauliske bremsesystemer

Dual-krets hydrauliske systemer er vanligvis tatt på eksklusiv luksus kjøretøy og nyere motorsykler, i bestemt BMW sykler. Dual-krets systemet består av to separate kretser: kommandoen krets, som aktiveres når du trykker bremser, og en egen krets som kontrolleres av en Kjørecomputer. Første krets sender et signal til datamaskinen så snart du trykker bremsen. Datamaskinen deretter beregner den anvendt kraften og gjelder samme kraft et hydraulisk pumpesystem å aktivere bremsene. Datamaskinen beregner imidlertid også bilen hastigheten og andre faktorer for å bestemme optimale brems presset til å hjelpe deg å opprettholde kontroll over bilen.

Brems-by-wire

Brems-by-wire er en avansert elektronisk bremsesystem. Det er svært lik dual-krets hydrauliske systemet, men i stedet for en hydraulisk kommandoen krets, dette systemet bruker elektronisk ledninger til å kommunisere med datamaskinen. Gasspedalen er koblet til en enhet som måler elektrisk motstand og sender et elektrisk signal til brems datamaskinen. Derfra fungerer akkurat som dobbel-circuit hydraulikksystemet. De fleste brems-by-wire systemer har noen innebygd motstand mot noen driver klager av "mangel på følelse."

ABS bremsesystem

Mange moderne biler har en abs bremsesystem bestående av en elektronisk enhet, en hydraulisk aktuator og hjulet hastighetssensorer på hvert hjul. Når du smelle på bremsene i en Nødstopp, vil hjulene låse opp hvis det er ingen ABS bremsesystem. Låste hjul hindre deg i å stoppe bilen som raskt og kan føre til at du mister alle styringen kontroll, ofte resulterer i en ulykker. ABS bremsesystemer hindre hjul låsing av raskt pumping bremsene så snart det oppdager et hjul låse opp. En datamaskin overvåker hastigheten på hvert hjul, så i de fleste tilfeller bare hjulet som er låst vil pumpes, mens full oppbremsing trykket er fremdeles tilgjengelig på andre hjulene.

Power brems Booster

En makt økte bremsesystem brukes til å forsterke tilgjengelig foten trykket på gasspedalen å stoppe selv de største kjøretøyet. Denne bruker vakuum strøm fra motoren, som er et biprodukt av normal drift. Ventiler brukes til å dirigere luft inn booster, som gjelder ekstra press når du bremse. Hvis motoren slås av mens du kjører, en liten reserve av effektøkning vil fortsatt være tilgjengelig, men etter en stund vil det bli vanskeligere å bremse.

Parkeringsbremsen

Parkeringsbremsen - også kalt hånd brems eller nødbremsen--er et system bestående av stål kabler som styrer de bakre bremsene. Dette systemet er helt mekanisk, omgåelsen hydrauliske systemet, gjør det mulig å bringe kjøretøyet stopp selv om normal bremsene mislykkes.

Air bremsesystemer

Air bremsesystemer brukes i tilhengere, lastebiler og semitrailere. Mange lastebiler bruk trykkluft bremsesystemer, som en standard plate eller trommelen brems aktiveres med fly i stedet for hydraulisk væske.