Nnywellness.com

Holley Carb triks


Holley Carb triks

Holley forgassere installeres ofte på muskel bilmotorer og lett justert for å øke gass kjørelengde, smidig kjøretøyet er inaktiv og forbedre bilens akselerasjon, i tillegg til å optimalisere hastighet. De vanligste justeringene en Holley carb innebære komponentene som styrer luft/drivstoff blandingen i motoren, som bestemmer den generelle effektiviteten og effektiviteten av kjøretøyet. Alle justeringer som er beskrevet her kan utføres hjemme og krever grunnleggende bil vedlikeholdsverktøy.

Inaktiv skruen justering

Carb inaktiv skruer styrer motorens turtall og kan stilles inn for å hjelpe motoren løpe flere glatt. Med motoren på, slå de to skruene som inaktiv blanding helt til høyre (du trenger en skrutrekker til å gjøre dette). Når skruene er stramt, løsne hver. Målet er at motoren inaktiv jevnt - RPM bør være fra 800 til 900 på dette punktet, selv om dette kan variere med hver carb. Hver skrue skal slås for å samsvare med motstykket for å sikre riktig justering.

Flyte justering

Float påvirker direkte din carb ytelse. Først finner flyte bollen i din carb - bollen vanligvis ligger på bunnen av carb og har vinklet ventiler peker innover på toppen av flyte bolle casing. Float bollen finnes i en metallkledning (casing kan være laget av kobber, sølv- eller til å motstå høye temperaturer). På siden av flyte bollen er en innstilt for float nivået (i form av en hex bolt) og en syn plugg å observere nivået innsiden av flyt. Motoren skal kjøres i 10 minutter og deretter syne pluggen må fjernes for å begynne å justere hvilket flyte. Før du fjerner syn pluggen, plassere en fille rundt pluggens åpne for å fange noe drivstoff som søl. Innstilt roteres deretter lavere drivstoff-nivå. Når drivstoffnivå går under synet på flyte bollen, erstattes pluggen.

Choke justering

Carb choke er avgjørende for å starte kald motor; Derfor er problemer med choken oftest tydelige i kaldt vær. Noen tegn til krymping som må justeres inkluderer en grov inaktiv og svart røyk kommer fra eksosrøret. Du kan justere choken av roterende choke cap (plassert øverst i carb) ett hakk samtidig mens maskinen kjører og deretter observere inaktiv for forbedring.

Akselerator pumpe Tuning

Akselerator pumpen bestemmer om din carb kjører mager eller rik. Disse to termene angi drivstoff blandet med luft inni motoren. Når en carb kjører mager, er det for lite drivstoff i miksen; Når motoren går rik, er det for mye. Begge gjør en motor fungerer dårlig. Hvis motoren kjører for magert, vil du se lavere drivstofforbruk og nøling i akselerasjonen. Hvis motoren kjører for rik, kan det hende en unresponsive gass og overdreven motoren vibrasjoner. For å løse dette problemet, er gasspedalen pumpen stilt av tilgang til sin krets i bunnen av flyte bollen; som kretsen er innstilt, bilen er inaktiv analyseres for å fastslå om det er fortsatt kjører også rik og mager. Dette kan være en minutt prosess (liten justeringer i gasspedalen pumpen kan påvirke motorens ytelser) - med mindre du har betydelig erfaring tuning forgassere, er det best å la en profesjonell mekaniker tune gasspedalen pumpe.