Nnywellness.com

Hva betyr Megapixel?


En av de mest fremtredende funksjonene digitalkameraer er antall megapiksler kameraet har. Mens fleste vet at mer er vanligvis bedre, forståelsen mellom megapiksler eller MPs, og oppløsningen på bildene som et kamera tar er avgjørende hvis du ønsker å få kvalitet.

Piksler og megapiksler

Enkelt sagt, en piksel er det minste komponenten av en digital image: en liten firkantet prikk. Hvis du ser på en datamaskin eller TV-skjerm nøye eller ved hjelp av et forstørrelsesglass, kan du se bildepunktene. En megapiksler er millioner piksler.

Megapiksler og oppløsning

Oppløsningen for et digitalt kamera er definert av antall piksler det bruker. Oppløsningen vises som formel 4200 piksler 2800 bildepunkter, eller bare 4200 x 2800. Dette gjelder antall piksler på den vannrette og loddrette aksen. Når tallene er multiplisert og delt på en million, får du megapiksler for kameraet. For eksempel tilsvarer 4200 x 2800 11,760,000 piksler, som rundet opp som 12 megapiksler. Utskrift med 300 punkt per tomme, ville et bilde tatt med et 12 megapikselkamera være en 16-av-24 tommers print.

Betydning

Megapiksler anses en viktig måling av kameraet har kvalitet. Flere megapiksler betyr høyere oppløsning, større utskrifter og enn færre megapiksler. For eksempel har sammenlignet med et 12 megapikselkamera, et eldre kamera med 3 megapiksler en oppløsning på bare 2048 x 1536 piksler. Skrevet ut, er dette bare en 5-av-7 tommers bilde. Selvfølgelig antallet megapiksler bør bare være et hensyn når du kjøper et kamera, men det er en god en å begynne med.

Betraktninger

Før betale mer enn du budsjettert for på grunn av kameraets megapixel greven, er det lurt å vurdere hva du skal bruke kameraet for. Hvis du planlegger å skrive ut plakater eller store utskrifter, kan investering være verdt det. Høyere oppløsning krever imidlertid mer plass for lagring enn mindre bilder.

Piksler og sensorstørrelse

Ikke alle bildepunkter er skapt like. Like viktig som antallet megapiksler i høyere-end kamera som DSLRs, er størrelsen på bildepunktene. Pikselstørrelsen bestemmes av kameraet har lyssensor. En følsom sensor har små piksler, men det kan ikke ha så mange piksler. For eksempel kan en rimelig pek og skyt kamera ha samme antall megapiksler som et DSLR-kamera. Men hvis du leser er du spesifikasjoner på hvert kamera du vil ofte finne at DSLR har mye mindre piksler, betyr bilder skarpere og med en bedre total oppløsning.