Nnywellness.com

Hvordan en bil motor bruk vann?


Sirkulasjon

Den viktigste måten at en bilmotor bruker vann er via sirkulasjon. En automotive motoren er designet med små kanaler eller galeier, i interiøret gjennom hvor vannet sirkulerer. En vannpumpe er det som driver sirkulasjon vann gjennom en bil motor.

Kjøling effekten

En automotive motoren ville raskt overopphetes og blir irreversibelt skadet uten en tilstrekkelig tilførsel av circulating vann å hjelpe avkjøle den. Som vannet sirkulerer gjennom ulike kanaler og innganger i en motor, er varmen fra selve motoren absorbert i rennende vann og overført fra motoren, hvor den forsvinner i radiatoren.

Forbrenningstemperaturer

En automotive motoren drives av forbrenning av drivstoff og luft i indre kjernen - sylindere. Forbrenning oppstår, har motoren opererer innenfor en bestemt temperatur. Sirkulasjon vann gjennom en motor hjelper for å holde brukstemperaturen innenfor bestemte retningslinjer. Når en motor er kaldt, vannstrømmen shunted og holdt ut av motoren før motoren varmes opp til en bestemt temperatur. Når normal brukstemperaturen er nådd, begynner vannet å sirkulere i å hindre motoren fra overoppheting.