Nnywellness.com

Lumen DLP vs LCD


Lumen DLP vs LCD

DLP, eller digital lyset bearbeiding, og LCD eller flytende krystallskjerm, projektorer er de vanligvis produsert digitale projektorer på markedet i dag. Lumen utgang eller generelle lysstyrken på en TV projektor skiller mellom modeller med DLP og modeller bruker LCD-teknologi.

Lys effektiviteten

Akkurat som en CFL pære er mer energieffektiv enn en glødende, er LCD-projektorer mer energieffektive enn DLP modeller.
LCD-projektorer er mer lys effektiv enn sine DLP kolleger. Dette betyr at hvis du har en LCD og DLP-projektor av den samme effekten, i de fleste tilfeller, LCD-projektor ville ha en større lumen produksjon.

Effekten

Kontroller lampene effekten som det kan variere mellom forskjellige modeller av samme type. Høyere wattstyrke betyr høyere lumeneffekt i både teknologi. En 400 watts DLP-projektorer kan vurdere 3600 lumen, mens en 190-watts LCD projektor bare priser 2700 lumen, selv om LCD modellen er mer energieffektive.

Andre hensyn

Mens effekten og energieffektivisering avgjør de fleste lumeneffekt, er det viktig å sjekke den spesifikke modellen hvis du vurderer en projektor. Det er forskjellige typer lamper som kan brukes i DLP og LCD-modeller som kan påvirke energieffektivitet og lumeneffekt. Kontrastforhold kan også endre fargemetningen i bildet, påvirker kontrasten nivåer mellom mørke og lyse farger, som kan gjøre bildet vises lysere eller svakere. På grunn av disse variablene er det best å forsknings-effekten og lumen utdataene for den konkrete modeller som du er interessert i.