Nnywellness.com

Hva er Kodachrome lysbilder?


Hva er Kodachrome lysbilder?

År siden, fange viktig øyeblikk som familieferier og bryllup ble gjort ved hjelp av lysbilder. Kodachrome lysbilder, vanligvis i 35 mm film skjemaet treffe markedet i 1936 og hadde ble standard av 1960 og 1970. Lysbilder var en måte å stivner en "Kodak øyeblikk" i samtidig å kunne se den senere som en lysbildeserie på personlig projektoren. Reigning øverstkommanderende som "den" fargefilm, tapte Kodachrome slaget til andre filmtyper, og til slutt digitale kameraer.

Historie

Oppfunnet av to amerikanske musikere, Kodachrome filmen hadde allerede vært var svært vellykket, som det den første masse brukte fargefilm. Med ideen om at folk kan ta og lagre personlige bilder på et lysbilde, opprettet Kodak lysbildefilm. Liten i størrelse, vanligvis 2 inches av 2 inches, filmen kan brukes i mange typer, kamera, inkludert 35 mm, 120, 110, 126 og 828.

Funksjonen

Takket være Kodachromes evne til å ta bilder uten absorbere for mye lys (også kalt metoden subtraktiv), ble lysbildefilm stadig mer populært. Fargene på Kodachrome var mer levende og viste bilder som ingen hadde før. Slide filmen viste bærekraftig, med en evne til å bli vist igjen og igjen på lysbildefremviser mange år senere. Lysbildene ville sendt til en behandling senter for utvikling, behandlet, montert i en papp montere og sendt tilbake i en oppbevaringsboks. Lagre utviklet lysbildene i sine saker i et mørkt område holdt dem i perfekt stand.

Popularitet

Slide filmen ble en hit med gjennomsnittlige amerikanere. Folk begynte å bruke lysbildene dokumentet turer og viktig familiemedlemmer øyeblikk. I 60-tallet og 70-tallet vert folk ofte partier som de ville dele sine opplevelser, vise vennene sine lysbilder på personlig projektorer. Kodachrome ble også populært i pop-kultur, som mer og mer profesjonelle fotografer og blader begynte å bruke den i sitt arbeid og publikasjoner. Filmens lyse farger inspirert en hitlåt for låtskriver Paul Simon, med tittelen "Kodachrome."

Nedgang

Slutten av Kodachrome tid kom i 1980 og 90-tallet, da folk begynte avhenger mer på engangs film, lokal film utviklere og senere digitalkameraer. Kodak Kodachrome utvikle sentre ble stengt og lysbilde film era endte. Men lysbilder kan fortsatt bli funnet i dag hjemme hos mange amerikanere og svart-hvitt lysbildefilm kan fremdeles kjøpes og behandlet.