Nnywellness.com

Hva er betydningen av DOHC? 1


Hva er betydningen av DOHC? 1

Doble overliggende kamaksler, eller DOHC, motorer er forbundet med høyere hestekrefter og økt ytelse. Den unike designen gjør disse motorene roligere, smidig og mer effektivt.

Funksjoner

En doble overliggende kamaksler motor er akkurat hva navnet antyder: bensin forbrenningsmotor med to cam aksler ligger over hver rad i topplokk. DOHC design er ofte sammenlignet med overliggende ventiler (OHV) design som legger sylindere over cam sjakter, og enkelt overliggende kamaksler motorer eller motoren, som eneste kamaksel stasjoner ventilene.

Identifikasjon

Det er ikke nødvendig å ha to kamaksler har flere innløp eller eksos ventiler på hver sylinder, heller alle DOHC motorer har ikke flere ventil topplokk. Faktisk, hatt de første dobbel cam motorene to ventiler per sylinder. De fleste har i dag, men mellom tre og fem ventiler per sylinder. Motorer med sylindere eller mer, som Bugatti 16-sylindret motorer, har flere sentralbank topplokk, men fordi hver har to kamaksler per topplokk de anses DOHC motorer selv om de har mer enn to kamaksler totalt.

Funksjonen

DOHC motordesign brukes til å øke effektiviteten i motoren. En motor kan bare produsere så mye motoreffekt det kan generere energi i sin forbrenning kamre, og dette er i stor grad bestemt av luftstrømmen i kamrene. De doble kamaksler gir dobbelt så mange ventiler per sylinder, maksimere motoren produksjon uten å øke samlede volumet.

Fakta

I cruising hastigheter kan en motor lett bli spinning på 3000 omdreininger per minutt, betyr at ventilen motoren ville åpne 1500 ganger per minutt, eller 25 ganger per sekund. Bruke mer kamaksler for å betjene ventilene gjør ventilen trene lettere og reduserer drag på systemet. Den gir også flere ventiler finnes på hver sylinder. Biler med mer ventiler pleier å være roligere og sterkere dreiemoment ved høye hastigheter.

Typer

DOHC motorer ble først utformet på to-sylindrede motorer, men utviklet seg med rett-8 og de moderne V6 og V8-motorene. Mange design kommer i forskjellige versjoner, med single cam varianter har akkurat halvparten så mange totale ventiler og vises i lavere ytelse modeller. Motorer som har fem ventiler per sylinder vil ha to på en kamaksel og tre på den andre. Et eksempel på ekstra kraft DOHC motorer er forskjellen mellom sedan og familie modeller av Dodge og Chrysler, som bruker en enkelt overliggende kamaksler versjon av Mitsubishi syklon V6, 3000GT og Stealth980s som bruker en DOHC versjon av samme motor for å gi ekstra hestekrefter.