Nnywellness.com

Hvordan bygge en motorsykkel Motor


Hvordan bygge en motorsykkel Motor

Motorsykler pleier å rev høyere enn bilmotorer så de ikke vare så lenge. Du må bygge en motorsykkel motor med så lite som 25 000 miles på den, eller hvis det har vært betydelig skade gjort, uavhengig av kjørelengde. Alle deler i din motorsykkel motor har nøyaktig, fabrikken spesifikasjoner. Behovet for en ny bygging betyr deler er skadet, slitt eller begge. Prosessen for å gjenoppbygge en motorsykkel motor er å returnere hver del fabrikk spesifikasjoner, samlet i som-ny mote.

Instruksjoner

• Fjern avløp bolten med en skiftenøkkel og tapper motor olje i en fange panne. Erstatte avløp bolten. Bruk et ratcheting socket fastnøkkel og en innvirkning driver på sta muttere og bolter fjerne motoren fra kabinettet. Plass motoren på en frittstående motor mount eller arbeidsbenken. Demonter motoren. Prosessen varierer avhengig av din motor konfigurasjon, men generelt du vil fjerne hodet, sylindere og stempler først med en socket fastnøkkel og socket utvidelser. Når den øverste enden av motoren er demontert, demontere bunnen eller "tilfeller." Du er mer sannsynlig å kjøre inn skruene under denne prosessen. Hvis de ikke bryter løs med litt press, ikke fjerne dem. bruke en innvirkning driveren for å trykke dem løs. Rengjør og kontrollere alle deler underveis. Nøye organisere og merk hver del som du fjerner den.

• Undersøke og vurdere hver del for skader og slitasje. Bruk mikrometer for å avgjøre om det er overdreven slitasje i sylinderen. Maskinen spesifikasjoner vil være i brukerhåndboken, men ettermarkedet håndbøker, som Haynes eller Chilton, ofte gir bedre tips for ombygging.

• Tar noen skadet eller slitt deler som du ikke kan erstatte til en maskin butikk, sammen med noen tekniske spesifikasjoner på maskinist må gjøre reparasjonen.

• Erstatt alle slitte deler og kulelager. Noen motoren gjenoppbygger utføres på grunn av en større feil, for eksempel en knust stang. Noen er gjort fordi delene som touch og slitasje fra friksjon bare slites ut over tid. Uansett, det er enklere og ofte billigere å returnere din motor fabrikken spesifikasjoner ved å erstatte deler i stedet for å reparere dem.

• Montere motoren etter at du har reparert eller erstattet alle skadet eller slitt deler og overflater, inkludert stempler, ringer, ventilen vår, ventiler, ventilseter, kamaksler, viktigste kulelager, veivaksler, rod journaler og stenger. Referere til motorsykkelens butikk håndboken for en bestemt samling forløp også for dreiemoment spesifikasjoner. Gjelde alle deler som tåler friksjon, som kamakselen montering glidemiddel. Bruk en momentnøkkel strammer hver bolt til fabrikken spesifikasjoner når du fullføre reassembly. Deretter installere motoren. Husk at etter at gjenoppbygging, det er som en ny motor og må gå gjennom den samme innbrudd prosessen som en helt ny sykkel. I innbrudd prosessen, sykle konservativt som alle nye deler sete. Når du ri den et par ganger, kontroller dreiemoment spesifikasjoner på hodet bolt.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke var den opprinnelige eieren av motorsykkelen, huske på at du ikke kanskje bli håndtere en fabrikk motor. den forrige eieren kan ha gjort endringer, for eksempel erstatte kamakselen.