Nnywellness.com

Tegn & symptomer på en dårlig dieselfilter


Tegn & symptomer på en dårlig dieselfilter

Når drivstoffpumpe i bilen trekker bensin eller diesel fra tanken til motoren, går brenselet linjen gjennom en drivstoff filter som fanger rusk kan være i drivstoff så det ikke skade motoren. Som noen slags filter må noen ganger endres. Når det blir altfor skittent kan det forårsake bilen har flere plagsom symptomer som kan la deg strandet.

Starter ikke

Hvis du aktivere nøkkelen til din bil og motoren vil ikke snu, er det en sjanse at unnlatelse av å starte skyldes mangel på drivstoff nå forgasser eller sprøytebrukere. Når bilen skrur, men motoren ikke brann er det et tegn på at det er et problem med drivstoffilteret i drivstofftanken. En blokkering i filteret forhindrer drivstoff pumpes fra tanken til motoren, forårsaker bilen å sveive men ikke faktisk begynne.

Sputtering

Noen ganger fungerer en bil normalt med en dieselfilter som er i ferd med å bli helt tett. Hvis du reiser på kanskje normal til høyere priser av hastighet drivstoff ha bekymring strømmer om linjen på grunn av en skitne filteret. Siden høyere hastigheter krever mer drivstoffmengden til motoren, vil en delvis blokkerte filter hindre kjøretøyet får makt den trenger fra drivstoff. Dette vil resultere i sputtering mens du kjører. Det er viktig å unngå komplett shutdown å endre dieselfilter i dette tilfellet.

Nøling

Mens akselererende fra stoppskilt eller rødt lys, kan du føle en nøling eller tap av makt som den bilen fart. Dette kan skyldes mangel på drivstoff strømmer til motoren og kan indikere en dårlig dieselfilter.

Manuell Test

En av de beste måtene å finne ut om din dieselfilter er dårlig er å fjerne det og teste den. Hvis årsaken til problemet er faktisk et tett filter, vil det være lett å finne ut. Fjern filteret, vanligvis tilgjengelig langs drivstoff under bilen, og prøv å blåse gjennom den. Hvis det er vanskelig å tvinge luft gjennom filteret, er det et tegn på at det er tid for å skifte filteret. Luft, som drivstoff, skal kunne passere filteret med letthet. Visuell inspeksjon kan være nok hvis rusk vises i filteret.