Nnywellness.com

Hva er viktig om rå modus på et digitalkamera?


Hva er viktig om rå modus på et digitalkamera?

Det er to måter å lagre et bilde fra mange avanserte digitalkameraer. Hvis du vil, kan du ha kameraet gjør sin egen behandling og gi deg en ferdig JPEG-fil. Alternativt kan du ha den lagre dataene fra sensoren i en fil kalt en RAW-fil som må du manipulere i et bilde. Mens arbeidet med RAW-filer kan være mer tidkrevende enn å bruke JPEG, kan den også gi høyere kvalitet bilder.

Hvordan digitale kameraer arbeid

De fleste digitale kamerasensorer fange / hvitt lys nivåer. For å gjøre et fargebilde, dekker kameraprodusenten sensoren med et utvalg av fargede linser gjøre noen piksler følsomme for rød, noen til blått og noen til grønn. Bildeprosessoren i kameraet fyller hullene mellom fargede piksler å gjøre et fargebilde. RAW-filer gir deg tilgang til de opprinnelige dataene fra kameraet slik at du kan bruke din egen programvare tolke den og opprette et fargebilde.

Kreativ kontroll

Som en del av sensordata til et bilde, fylle kameraets image prosessor ikke bare hullene i farger. Det gjør også forutsetninger. For eksempel tolker den farge basert på hva den tror fargen på lyset du bruker er. Også prøver å gjette hvor lys eller mørk bildet skal samlede samt hva forholdet mellom lyse og mørke områder skal. Når du har tilgang til raw-filen, slipper du å ha kameraet gjør dette for deg.

Biter og komprimering

Det er to viktige fordeler til en RAW-fil. Først er at du kunne gjøre en bedre jobb med toning dine bilder enn ditt kamera, og med en RAW-fil, kan du gjøre det selv. Andre er at RAW-filer har flere bildedata til å arbeide med. Når kameraet oppretter en JPEG-fil, har det tatt alle data fra sensoren og konvertert den til en fil som har 256 ulike nivåer av rød, grønn, blå eller grå, og til en fil som kaster bort flere og flere detaljer hver gang du redigerer og lagrer den. RAW-filer inneholde tusenvis av datanivåer, noe som gjør det mulig å gjøre endringer i bildet uten synlig trinn mellom farger. Siden du redigerer RAW-filer ved å endre hvordan datamaskinen skal tolke dem i stedet for filtypen, kan du ikke mister noen detaljer eller informasjon når du jobber med dem og gjentatte ganger åpner og lagrer dem.

Arbeide med RAW-filer

Noen profesjonelle fotografer føler at det er best å få det rett i kameraet og ikke bry fiksing og triksing med RAW-filer. Tross alt, gjør mange kameraer en utmerket jobb av lyset som treffer deres sensor i vakre bilder. En løsning på dette er å bruke et program som automatiserer arbeidsflyten som Aperture, Lightroom, DarkTable eller Raw Therapee. Disse programmene kan bruke de samme innstillingene på en gruppe med RAW-filer svært raskt, gir deg bilder som ligner på hva kameraet ville komme opp med samtidig bevare dataene slik at du kan justere individuelle bilder som fortjener tid eller trenger hjelp.