Nnywellness.com

Hvordan du bytter olje på 2002 Chevrolet Silverado modell 3500


2002 Chevrolet Silverado 3500 pickup lastebil er en del av andre generasjon Silverado Heavy Duty familie, solgt fra 2002 til 2007. 3500 har dobbelt bakhjulene, designet for sleping trailere, og det er tilgjengelig med enten en 8.1-liters bensinmotor eller en 6,6 liter diesel motor. Vedlikehold av 3500 inneholder vanlige oljeskift, som angis av det innebygde GM livet systemet. Dette systemet overvåker maskinen bruker for å bestemme optimale olje endre intervallet. Når systemet signaler skyldes et oljeskift, bør du gjøre dette innen de neste 500 miles å unngå unødvendige motorslitasje.

Instruksjoner

• Starte lastebilen og la den kjøre ca 10 minutter å varme opp oljen, slik at det til å flyte bedre.

• Åpne panseret og fjern lokket olje, som er merket "motorolje."

• Plass en avløp panne under og litt til baksiden av olje pan bunnpluggen. I olje pan er festet til undersiden av motoren, ca selv med forhjulene, pluggen er på baksiden av olje pan. Når oljen først begynner å renne, vil det strømme ut mot hekken. Som flyten synker, må du kanskje flytte pan, avhengig av hvor stor pannen er.

• Bruk en socket fastnøkkel til å løsne bunnpluggen. Avslutte pluggen for hånd, raskt fjerne den så snart den er fri for tråder. At oljen skal renne helt. Rengjør pluggen og rundt avløp hull med en klut. Sett bunnpluggen og stram den før den har tettsittende, ca 18 ft-lbs av dreiemoment. Ikke stram pluggen.

• Bruk olje filter fastnøkkel til å løsne oljefilteret, ligger på førersiden av motoren, litt fremover og panorere olje. Ferdig å fjerne filteret for hånd. Klargjør det nye filteret ved å smøre gummilisten med noen av gamle oljen. Skru filteret på innløpet og stram den hånden stramt. Bruk skiftenøkkelen for å stramme den litt mer, til ca 22 ft-lbs av dreiemoment.

• Plasser trakten i olje filler åpningen og legge til 5,5 quarts 5W-30 motorolje. Fjerne olje måling, tørk den av med en ren klut og erstatte den. Fjerne peilepinnen igjen, og kontroller oljenivået når krysskravert delen som angir full. Hvis ikke, legger 1/2 quart mer og kontroller. Når oljen er full, erstatte olje lokket og starte lastebilen. La det kjøre i ca fem minutter.

• Slå av lastebilen, og kontroller oljenivået. Om nødvendig kan du legge til mer olje, være forsiktig med å overfylle, som kan skade motoren.

• Tilbakestille olje liv systemet. Slå av tenningsbryteren til "Kjør" posisjon uten å starte lastebilen. Fullt trykke ned gasspedalen tre ganger innen fem sekunder, mens du ser "Endre motor Oil" lyset på instrumentpanelet. Lyset skal blinke i fem sekunder og deretter forsvinner.

Tips og advarsler

  • Iført gummihansker hjelper holde hendene rene.
  • Når motoren er varm, slitasje lange ermer og mekaniker hansker for å unngå brannskader.