Nnywellness.com

Livet til en LCD-TV


Livet til en LCD-TV

Når du kjøper en ny HDTV, er en av faktorene du bør vurdere hvor lenge TV kommer til å vare. LCD-skjermer har blitt hyllet av noen som skjermbildene som vil vare evig. Mens dette ikke er bokstavelig oppfylt, har LCD-skjermer utmerket levealder. Hvor lenge din varer, avhenger av hvilken type baklys det bruker og hvor godt du tar vare på den.

Hvordan LCD fungerer

Nøkkelen til TV liv er bakgrunnsbelysning. Alle LCD-skjerm bruker bakgrunnsbelysningen for å belyse små celler på et panel med flytende krystall. Tradisjonell LCD-skjermer bruker kald katode fluoreserende lys, mens mange nye TV-modeller bruker hemmeligstemplet. CCFL-skjermer og noen LED-skjermer bruker full rekke lysene bak hele panelet. Andre LED lys lys på displayet mer effektivt med kanten belysning eller bruk innenbys dimming å lyse eller svak enkelte deler på skjermen. En TV-livet er nær slutten når dens bakgrunnsbelysningen visne eller endre farger.

Forventet levealder

Tradisjonelt, har LCD-skjermer en levetid mellom 30.000 og 60 000 timer. På den hastigheten, hvis du TVEN på hele døgnet, ville det vare i tre til sju år. Hvis du sett den åtte timer om dagen, skulle det vare mellom 10 og 20 år. Noen produsenter hevder at nyere modeller vare opptil 100.000 timer. Generelt er LED-skjermer ventet å vare lenger enn CCFL-skjermer fordi de er mer energieffektive og opprettholde lysstyrke lenger.

Utvide TV livet

Hvor lenge en LCD-skjerm varer er i stor grad avhenger av hvordan den brukes. Kontrastinnstillingene påvirker hvor hardt lys arbeider for å produsere skjermen. Jo høyere kontrast, jo mer sannsynlig din bakgrunnsbelysningen vil eldes for tidlig. Hvis TVEN er i et lyst rom, kan det må vise høye kontraster i optimal, men rom med mindre lys krever lavere kontrast. For å sikre mer TV lys, sette TVEN i et dårlig lys rom og justere kontrasten innstilling tilsvarende. Utover dette, Bruk sunn fornuft for å unngå seg ute TV; slå den av når du ikke bruker den og holde den borte fra små barn, kjæledyr og alt annet som kan skade den.

LCD og Plasma

Mange forbrukere velger LCD TV fordi de tror de varer lenger enn plasma-TV. Mens tidlige plasma modeller var ustabil og led av problemer som tap av lysstyrke og innbrenning, er nyere modeller anslått å vare mellom 30 000 og 60.000 timer eller mer. LCD-TV har ikke lenger noen betydelig fordel i levetid sammenlignet med plasma konkurrentene.