Nnywellness.com

MP3 Docking Station historie


MP3 docking-stasjoner har eksistert siden MP3-spillere kom ut i 1998. Siden sin begynnelse, docking-stasjon har primært belastet MP3-spillere, men de har vokst siden så for å ta på en rekke andre funksjoner også.

Bakgrunn

Den koreanske selskapet SaeHan informasjonssystemer utviklet MPMan F10, brakt til USA sommeren 1998 av Eiger Labs. Dette var den første MP3 spilleren å finne U.S. marked (bare måned før Diamond Multimedia vesentlig mer populære Rio PMP300).

Første dokkingstasjonen

Første dokkingstasjonen kom med det MPMan F10. Det veide 80 gram og hadde følgende dimensjoner: 133 mm (H) x 110 mm (L) x 30mm.

Den eneste funksjonen var å lade MPMan.

Vekst

Docking-stasjon er nå tilgjengelig i mange forskjellige varianter. Selv om deres primære funksjon er fortsatt å lade MP3-spilleren, gir de ofte tilleggsfunksjoner. Den mest populære av disse funksjonene er en høyttaler system/dock kombinasjon, som i hovedsak gjør en MP3-spiller til et hjemmestereoanlegg. Noen docks gjøre det samme for å koble en spiller til en bil Hørlig system, og andre bare ta enklere å håndtere ledninger under synkronisering MP3-spilleren til andre enheter, for eksempel en datamaskin.

iPod og dokkingstasjon

Første iPod til har en dokkingkontakt kom ut i April 2003, og den likeledes kjennetegnet berøring hjul. Denne tredje generasjons iPod var tilgjengelig i 10 GB, 15 eller 30 GB.

Innovasjon

Det er interessant merke tilgjengelig på markedet i dag. For eksempel "High School Musical MP3 spilleren Dock" er formet som en basketball og avslører høyttalere og en mikrofon når åpnes. "iConcepts iPod Dock" har en vanntett kabinett, perfekt for dusjen, og har FM-radio.